Mám doma zebřičky a překvapilo mě, jak jsou uplně fascinované, když jsem jim dal skořápky(půlky) od pistácií, na zem i do hnízda. Furt je berou do zobáku, přendavají,snaží se do nich klovat. cO TO?
Někteří ptáci mohou konzumovat skořápky od svých vajíček po narození potomků.Dělají to i slepice.Nahrazují instinktivně úbytek vápníku.U mallých ptáčků jim skořápky připomínají skořápky.
Nejdřív bych se zamýšlela nad tím, jestli jim poskytuji vše, co potřebují. Pokud ano, pak mohou být třeba jen zvědavé, hravé... Naši anduláci si "hrají" se vším možným, včetně oblázků v květináči. Je to přirozené, protože v přírodě ptáci tráví podstatnou část dne prohledáváním a zkoumáním terénu v honbě za potravou. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.