Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dort pro pejska

Od: moniakimi* odpovědí: 19 změna:

Zdravím,neznáte někdo nějaký výborný recept na dort pro pejska-bude mít rok,tak nějaký malý,aby se nepřecpal.Děkuji Monika

doplněno 13.07.09 12:35:

Tak jsem dala na radu Strejce a dala mu ty játra-syrová i sušená.Větší hloupost jsem nemohla udělat!Dva dny mi zvracel(v posledním měl i trochu krve),v noci nespal,jak se mu pořád navalovalo a dnes ráno dokonce nechtěl vůbec žrát...Takže jsem dospěla k názoru-krmte granuleme,občas pejskovi přilepšete Lipánkem,banánem,jablíčkem a za odměnu piškotky.A na ty narozeniny mu radši udělám ten dort než zase experimentovat s kostí...!Monika

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jelikož jsem měl pražského krysaříka - fenečku, udělal jsem něco obdobného jako strejc, ale byla to kost vepřového kolena. Bylo radosti moc a opravdu to chce foťák nebo kameru. Nemohla jí chudák uzvednout a tak ji táhala po domácnosti až našla místo kde ji zašila a místo pečlivě hlídala. To je dobrý dárek pro pejska.

papene*
09.07.09 20:20

Souhlas:P

ewa*

A to z tý kosti neměl zácpu?

hodnocení

1x

Dort? Ten udělejte sobě. Pejskovi objednejte v řeznictví hovězí kost. Dal jsem našemu štěněti kost stehenní, škoda, že jsem neměl v pohotovosti foťák. To je taková radost, že si to budete natáčet. Hlavně ten okamžik, kdy to psisko, asi po dvou hodinách, začne hledat místo, kam si toho prezenta zahrabe... *palec*

...ostatně, já taky raději přijmu flašku, než nějaký dortíky... ;)

lidka*
hodnocení

0x

Ahoj Moni! Udělejte dortík do malého kastrůlku podle receptu kuřecí bábovky. Vynechte koření a stačilo by to samozřejmě i z lacinějšího masa. Navrch můžete ozdobit šlehačkou a nebo umíchaným tvarohem a třeba i kornoutky ze salámu a zeleninou, co má rád (okurku, ředkvičku apod.) Určitě budete mít co fotit nebo natáčet, jak radil strejc. *ua* No a jinak to může být i slavnostní oběd pro celou rodinu - neošizená opravdová kuřecí bábovka při jednom pečení. :D

recepty.vareni.cz/...

Ne! Nerad musím nesouhlasit s @lidka
Nekažte výročí svého psíka neobvyklou stravou! Šlehačku v žádném případě, pokud ano, připravte se na úklid či časté procházky. Salámky? Ani náhodou! Liduško, že vy nemáte psa? :D

papene*

Prosim strejc,proč mě vaše odpověď jde ke mě?*zed*

výtka
Upozornění od sys strejc 09. 07. 2009 20:20:07

To opravdu nevím, pokud se vás nějak dotkla, omlouvám se... *nevi*

papene*

Nedotkla ale neví proč se to stalo.

Zase záhady.

Asi vím kde je problém možná.

Nemůže to být "upozornit na odpvěď e-mailem?

moniakimi*
hodnocení

to se mi taky moc nelíbí-salámky a šlehačka...spíš jsem myslela třeba z tvarohu nebo s granulek a kapsiček...prostě z toho,co obvykle jí...nechci ho zatěžovat neobvyklou stravou.Abych mu něco strčila a pak měl chudák problémy...ale nejspíš bych se přiklonila k té kostičce-může ji francouzský buldoček?Díky

Ne vepřovou! Buldoček bude slintat o trochu více než obvykle... A pokud mu opravdu chcete udělat i motivační radost, dejte mu hovězí jatýrka, stačí pár kostiček. Bude vám za to dělat cokoliv si zapřejete...

doplněno 09.07.09 20:26:

Z dalších reakcí vidím doporučení vepřových kousků. Máte-li svého psíka rádi, vepřové vynechte v jakékoliv formě!

moniakimi*
hodnocení

A ty játyrká syrová?Kost hovězí,jak ji přinesu z řeznictví,tak mu ji hned dám?Asi se nijak nezpracovává?

Syrová. A pokud chcete psíka trochu motivovat, usušte mu kostičky spařených jater v sušičce a dávejte za odměnu. Věřte tomu, že vím co píši... Kost vám ve slušném řeznictví prodají za desetikačku a psíkovi ji prostě dejte. Pak mu ji budete muset zabavit, záleží na tom, jaké má psík možnosti...

Zkuste psíka motivovat houbami, bude s vámi možná spolupracovat... ;)

Dort pro pejska
moniakimi*
hodnocení

To je váš psík?Je hezoučký...a tu kost a játra může štěně?Ptám se pořád,ale s tímhle nemám vůbec zkušenosti.Je to můj první pejsek,tak abych mu neuškodila...

Jo, je to čtyřměsíční Borderkolie. Je to můj druhý pes a z prvního jsem si donesl spoustu zkušeností. První byl NO, fenečka. Váš miláček může všechno. Je to jen o tom, jaký má stravovací režim. Nikdy však nedávejte vepřové. Jakékoliv! Možná vám udělám radost tím, že vám doporučím knížku ZDRAVÁ VÝŽIVA PRO PSA - BARF. Kupte si ji, dozvíte se opravdu hodně důležitého pro vašeho miláčka...

papene*

*modla* To ani kousek když krájím to vepřové.

Ale oni tak hezky koukají.*vtip*

Já myslím že jeden kousek snad nemůže tolik vadit?

*jasne*

lidka*

Přiznávám, že nemám. Ale jinak jsem je měla skoro pořád, naposled před 8 roky. Proto jsem Moni psala, když chce pro pejska dort, tak jenom do malého kastrolku. Takže snad by ta trocha ozdoby moc nevadila. Tu šlehačku jsem asi nedomyslela. Jinak se samozřejmě přikláním k pořádné kosti - s ní se vyblbne dosyta a nakonec si ji zahradě zahrabe na horší časy. No a přiznám se ještě, že jsem s žádným mým pejskem narozeniny neslavila, protože jsem většinou zachraňovala bezdomovce, takže jejich věk byl pouze odhad. Ale všechny jsem nakonec obrečela, když nastal jejich konec *plac*

papene*
hodnocení

0x

;)Mám 3 pudličky a každá má ráda něco jiného.

Upřesnim 18let,další budou 4roky,nejmladší bude v září rok.

Taky o tom uvažuji,ale ona miluje vše.

Asi ji koupím hovězí ,a nebo uvařím kuře a pak jí ho hezky dám do mističky,ale do větší. Ale ne celé.

Místo svíčky tam dám páreček.

Tak držím palce a když jí to bude chutnat napište recept.;)

*slunce*

papene*
hodnocení

0x

*bzum*Nesmýte dát na všechny rady sama by jste v roce už trochu měla znát co pejsek miluje.

Moje nejstarší má od mala po játrech průjem.

A to ji drží do svých 18 let.Jinak do dnes sní vše.

Ale co mě nikdy nezklamalo je kousek vařenýho hovězího s rýží ,té méně a trošku strouhané mrkve.

Prostřední(4roky) miluje Vařené kuř.žalůdky,přílohy vyhazuje ven.Jinak jí taky s domluvou co jí dám

Akorát chodí 5x okolo mističky než se do toho pustí.

Ostatní to mají v sobě a ona je asi labužník.

Té nejmladší(9měs.) tak ta sežere vše.:P

Taky přemýšlím na oslavu,mají skororo ve stejném měsíci tak to bude velký dort,akorát ho rozdělím na tři kusy jinak by se pohádaly.:)Tak ať se dobře daří*placni*

petr123*
hodnocení

0x

Základ je, že pokud chceš dát psovi odměnu tak se ta strava nesmí výrazně lišit od toho, co běžně dlabe.

Pokud je běžně krmen granulemi tak prostě nedokáže ta játra strávit a jinak to dopadnout nemohlo. Nepochybuju že se na to vrhnul, ale jeho střeva na něco takového prostě nejsou zvyklá. Je to jako kdybys ty jela třeba do Grónska a dala si k večeři syrové vnitřnosti ze soba. Pro místní pochoutka a běžná strava, pro evropana málem otrava... Pokud by se pes krmi stylem "co dům dá"tak věřím že by taková játra pro něj byla ohromný pamlsek.

Takže jestli psa krmíš "psí stravou"typu kvalitní granule nebo konzervy tak bych jako pamlsek doporučil všelijaké prodávané pamlsky, třeba ty od Pedigree té naší holce chlupaté chutnají snad všechny. Hodně velkou radost má třeba z všelijakých velkých "kostí", které může chvíli okusovat. Nemyslím ty barvené červené a zelené nesmysly z bůh ví čeho, ale třeba tohle obchod.hafbezobav.cz/... Je to sice celkem drahé, ale jednou za čas to psovi rozhodně udělá radost a pořádně si to užije než se s tím vypořádá.

Piškoty jako malá odměna jsou podle mě taky ok, ale jejich problém je v tom že obsahují hodně cukru takže dávat mu jich denně větší množství bych asi nedělal takže na "oslavu"se to spíš nehodí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]