Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, 25 let jsem používal ve svém 130l akváriu vnitřní filtry a vzduchovadla. Když poslední AT 200 začalo vytrvale vzdorovat, rozhodl jsem se ke koupi vnějšího filtru Eheim 2032 - relativně luxusní výrobek za vyšší cenu. Když jsem jej zapojil (doufám, že dobře), začalo z výstupu do akvária chrlit vodu místo vzduchu, jak jsem očekával. Kde jsem udělal chybu? Při zapojení, nebo už v obchodě?
Jenže já jsem v obchodě chtěl přístroj na filtraci i vzduchování a doporučili mi tohle. Znamená to, že mi ryby pochcípají v čistém prostředí? Ale jinak - takže musím ještě dokoupit nějaké vzduchovadlo?
Tak. Vzduchování vypusťte. Nasaďte do filtru bakterie. Ta rampa taky není nezbytně nutná. Výtok dejte těsně pod hladinu, aby to trochu "hýbalo" s hladinou nebo výše, aby to čeřilo hladinu a v pohodě. Hlavně filtr pořád nečistit. Jednou dvakrát za půl roku i více.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.