Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vzduchuje filtr Eheim 2032?

Od: sansnomf® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, 25 let jsem používal ve svém 130l akváriu vnitřní filtry a vzduchovadla. Když poslední AT 200 začalo vytrvale vzdorovat, rozhodl jsem se ke koupi vnějšího filtru Eheim 2032 - relativně luxusní výrobek za vyšší cenu. Když jsem jej zapojil (doufám, že dobře), začalo z výstupu do akvária chrlit vodu místo vzduchu, jak jsem očekával. Kde jsem udělal chybu? Při zapojení, nebo už v obchodě?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Jakou chybu? Je to filtr na vodu a ta, jak píšete teče. To není na vzduchování.

hodnocení

Jenže já jsem v obchodě chtěl přístroj na filtraci i vzduchování a doporučili mi tohle. Znamená to, že mi ryby pochcípají v čistém prostředí? Ale jinak - takže musím ještě dokoupit nějaké vzduchovadlo?

jofa*

Použijte jako výtok do akvária dlouhou trubici, rampu s mnoha výtoky nad hladinou. Vodu vám to bude mírně prokysličovat. Jestli to má výtok rampu v balení, nevím. Pěstuji ryby 50 let. Vzduchování jsem měl jen jednou. Není potřeba pokud je v akváriu zeleň a přiměřeně ryb.

hodnocení

Mám dojem, že rovnováha rostlin i ryb je v pořádku. Děkuji za Váš názor, dám na Vás.

jofa*

Tak. Vzduchování vypusťte. Nasaďte do filtru bakterie. Ta rampa taky není nezbytně nutná. Výtok dejte těsně pod hladinu, aby to trochu "hýbalo" s hladinou nebo výše, aby to čeřilo hladinu a v pohodě. Hlavně filtr pořád nečistit. Jednou dvakrát za půl roku i více.

Bohužel tento filtr má špatně řešený vtok a výtok, mám ho taky.

Jediná možnost je, výtok říznout a nastavit podle sebe.

Vzduchuje filtr Eheim 2032?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]