Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosím poradte. V létě když tatka pracoval ( je hajný, myslivec, chovatel ) jsem našeho psa německýho dlouhosrstýho ohaře krmila protože táta to ráno v 6 nestihl. Tak jsem to tatíčkovy řekla že mněl už krmení a tak mi vynadal že je to jeho pes , přitom i můj . Poradte mi jak mu to vysvětlit. Jsem u českýho svazu chovatelů a před dvouma dny mi bylo 10.
NE
Váš pes je pracovní, myslivecký a u něho nelze mít několik majitelů. Při jeho práci jde o život a proto musí poslouchat na slovo, mnohdy jen na mrknutí oka nebo hvizd, jen jednoho pána. Je to tak u psovodů, myslivců, strážných, stopařů, psů na celnici, asistenčních psů, pastevců, hlídačů, vyhledávačů, lavinových psů. Toto prostě tak být musí. Musí pracovat podle pokynů jednoho pána. Společenští psi, to je něco jiného. Pes je člen rodiny a vybírá si pána sám. A ostatní tvoří jeho smečku, jeho rodinu. Pána poslouchá, paní miluje, s děcky si hraje a odmlouvá jim. Je to mazlíček. A ten váš mazlíčkem nemůže být. Nemůže být na chvíli mazlíčkem a chvíli pracovním psem. Nikdy nebudeš mít jeho respekt. Bude tě mít rád, ale bude tě "mít na háku". jak se lidově říká. A můžeš ho krmit jak chceš a čím chceš. Ale neradím, toto patří k činnosti pána a ty mu psa nekaz svou snahou. Táta by ho musel odnučovat a vychovávat. Někdy i křikem. Není to tvůj pes a nikdy nebude. Pochop to.
Já si naopak myslím, že by otec mohl dceru k výchově psa klidně přizvat, jestli ona sama má zájem (a fungují jako standardní rodina). Pes je to společenský a více pánů klidně snese. Pokud je oba správně povede, může mu dcerka hodně pomoci a věnovat se psovi, když sám zrovna nebude mít čas. Je třeba si uvědomit že pes s nimi bude ještě spoustu let žít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.