Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak říct tátovi že náš pes je i můj

Od: chovatelka odpovědí: 8 změna:

Ahoj, prosím poradte. V létě když tatka pracoval ( je hajný, myslivec, chovatel ) jsem našeho psa německýho dlouhosrstýho ohaře krmila protože táta to ráno v 6 nestihl. Tak jsem to tatíčkovy řekla že mněl už krmení a tak mi vynadal že je to jeho pes , přitom i můj . Poradte mi jak mu to vysvětlit. Jsem u českýho svazu chovatelů a před dvouma dny mi bylo 10.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

NE

Váš pes je pracovní, myslivecký a u něho nelze mít několik majitelů. Při jeho práci jde o život a proto musí poslouchat na slovo, mnohdy jen na mrknutí oka nebo hvizd, jen jednoho pána. Je to tak u psovodů, myslivců, strážných, stopařů, psů na celnici, asistenčních psů, pastevců, hlídačů, vyhledávačů, lavinových psů. Toto prostě tak být musí. Musí pracovat podle pokynů jednoho pána. ;) Společenští psi, to je něco jiného. Pes je člen rodiny a vybírá si pána sám. A ostatní tvoří jeho smečku, jeho rodinu. Pána poslouchá, paní miluje, s děcky si hraje a odmlouvá jim. Je to mazlíček. A ten váš mazlíčkem nemůže být. Nemůže být na chvíli mazlíčkem a chvíli pracovním psem. Nikdy nebudeš mít jeho respekt. Bude tě mít rád, ale bude tě "mít na háku". jak se lidově říká. A můžeš ho krmit jak chceš a čím chceš. Ale neradím, toto patří k činnosti pána a ty mu psa nekaz svou snahou. Táta by ho musel odnučovat a vychovávat. Někdy i křikem. Není to tvůj pes a nikdy nebude. Pochop to.

hodnocení

4x

NE

Dle mého pracovní psy by měli být vedeni k výchově na svoují činost. Ať už lov nebo pátrání či hledání drog.

Asi se táta bojí, že mu psa zničíš a bude z něj nepoužitelnej miláček a gaučák.

hodnocení

4x
Pokud ho má na práci,není vhodné se mu do toho motat.

hodnocení

1x

Zdravím. Normálně si s ním v klidu promluv o tom, že se chceš zapojovat o starost o psa. Můžete se domluvit kdo a kdy ho bude krmit. Můžeš s tátou společně chodit se psem ven a za dozoru táty pomáhat s výcvikem atd. Je to jen o komunikaci mezi vámi.

72mona
hodnocení

1x
Pes je samozřejmě celé rodiny, ale pána, který rozhoduje, by měl mít jednoho. O tom, kdo se o něj bude starat, se musíte dohodnout. Z tvého líčení to vypadá, že jste se na ničem nedohodli a tys prostě psa nakrmila. A to vidím jako problém. Možná, kdybyste se pěkně dohodli předem, nereagoval by táta takto. M.

dusger*
hodnocení

0x

Já si naopak myslím, že by otec mohl dceru k výchově psa klidně přizvat, jestli ona sama má zájem (a fungují jako standardní rodina). Pes je to společenský a více pánů klidně snese. Pokud je oba správně povede, může mu dcerka hodně pomoci a věnovat se psovi, když sám zrovna nebude mít čas. Je třeba si uvědomit že pes s nimi bude ještě spoustu let žít.

pes*
hodnocení

0x

Je to divné, že by rodič takto odpověděl devítiletému nebo desetiletému dítěti, že je to jeho pes. Ale když to takto řekl, tak asi to nějaký důvod mělo a ty jako dítě to asi těžko budeš tatínkovi vysvětlovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]