Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plíseň na skle akvaria

Od: salemik odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám akvarium 30 l a poslední dobou se mi vyskytuje asi plíseň nad hladinou vody. Voda je asi 8 cm od horní hrany akvaria. Krycí sklo, které bylo k setu, zcela nesedí a po okrajích je asi 1 cm místa. Jak vyřešit takový problém, aby se plíseň na skle netvořila?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tohle jsem ještě neviděl. Všechna místa, kde je plíseň přejeďte vlhkým hadrem (ubrouskem) se Savem. Pozor na vodu, do ní SAVO nesmí! A uvidíte za jak dlouho se bude situace opakovat a zda tohle budete muset dělat jako týdenní rutinu, údržbu.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ona to asi nebude plíseň, ale vodní kámen - odstraníte ho plastovou škrabkou (opatrně to jde i žiletkou) nebo hadříkem s octem. Zdravím!

Tak jestli je to opravdu vodní kámen, pak ten nemá s plísní co dělat. *smich* Uznávám, že by to skutečně mohlo být ono. Na to bych doporučil škrabku z auta na sklo, co se s ní dává pryč námraza. Nepoškábe se tím AQ.

ben®

clayman - mně dělal vodní kámen u okraje hladiny "letorosty" podle výšky resp. snižování hladiny vody. Ano, škrabku plastovou (z jedné strany je ostrý plast a z druhé strany je guma).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]