Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za hmyz - určení brouka

Od: broca odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, prosím odborníky o určení o jaký typ, druh , brouka se jedná. Připojuji foto hmyzáka, který se objevil uvnitř bytu na okně v bytě zevnitř. Je velký cca 2,5 - 3 cm. Předem děkuji za určení, pokud se to z fotky dá poznat a už se bojím, co se to tu vylíhlo za potvoru .

Co je to za hmyz - určení brouka
Co je to za hmyz - určení brouka #2
Co je to za hmyz - určení brouka #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

7x
Vroubenka americká. Jen se u vás chtěla schovat. M.
jofa*

Ještě doplním, že se nejedná o brouka, řád ( Coleoptera), ale řád polokřídlí (Hemiptera).

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ano, vroubenka americká - v bytě (i člověku) neškodná. Zdravím!

hodnocení

0x

Dotaz na tohodle brouka se tu v poslední době (a prakticky každý rok touhle dobou) objevuje velmi často (většinou teda s výrazně kvalitnější podobenkou :-D). Jen hledá místo na přezimování. Jeho přesný název neznám, ale rozhodně Vám nic neudělá.

broca
hodnocení

0x

...Děkuji rádcům za odpovědi , které mne uklidnily. Obávala jsem se , aby se k nám dostalo něco horšího, např. dřevokazného - máme v domě hodně dřeva...zdravím

jofa*

Co není může být, obzvláště když tam budete mít uskladněné nové dřevo delší dobu. Nejvíce tesařík fialový a tesařík skladištní.

Tahle ploštice napadá dřevo, ale jen živé, cizopasí na rostliných štávách jako mšice.

jofa*

pletiplot: Pokud napadá dřevo ve smyslu poškození či znehodnocení, tak nikoliv. Jejich vývoj je sice vázán s jeličňany ( šišky borovice a jiné), ale na samotné dřevo si tak akorát sedne, popřípadě něco vhodného smlsne.

Díky za upřesnění, myslel jsem to ve smyslu, že škodí stromům, ale chápu, že biolog myslí dřevem přímo dřevěnou tkáň.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]