Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaječí nohy

Od: martin100 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den , můj známý (myslivec) , ulovil zajíce a poté mi ho přinesl jako dar . Zajíce jsem stáhl a zpracoval , ale chci se zeptat na jednu otázku . Jak vysušit zaječí nohy? Lze to někde zavěsit , usušit a nechat si to "pro štěstí"? Vím , že je to divné , ale opravdu mě to zajímá :D . Omlouvám se , zdali jsem to dal do špatné rubriky , ale netušil jsem , kam to zařadit :) .

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Ano, vzpomínám si matně, že zaječí pacička představovala cestu ke štěstí. Dokonce se zpívalo: Když máš v uzlíčku zaječí pacičku...že to bylo dobře. :)

Dostala jsem ji v balíčku kdysi v tanečních o mikulášské. A hned jsem ji bez milosti vyhodila. Možná i proto mě minulo to veliké štěstí, které by mě jinak s pacičkou zaručeně čekalo. *smich*

Jinak stačí opravdu vysušit. V tom konci pacek už není takřka žádné maso, jen šlachy a to se snadno a bez zápachu vysuší. Jenom nechápu pořád, na co si schovávat suchou zaječí packu. A je to už 50 let, co mám tento názor. Od těch tanečních. O štěstí se nepostará nějaký zajíc tím, že daruje svou nohu, to musí každý člověk sám.

Tak hodně štěstí. Ať už s packou, nebo bez ní. Jaga.

Na tom darovaném zajíci bych si daleko víc cenila toho ostatního, pěkného masa. Udělala bych ho na smetaně. :-P

martin100
hodnocení

Děkuji za odpověď , napsala jste ji velmi pěkně , mile a vtipně :) . Zajíc na smetaně zmizel jako lusknutím prstu , jen se po něm zaprášilo :D . Přeji krásný den a mnoho štěstí :) .

S pozdravem Martin Stonavský

Děkuji, totéž přeji i Vám. Dárek jste využil velice rozumně a smysluplně a tak to má být. Hezké Vánoce přeje Jaga.

hodnocení

2x

Nevyžádaná rada: Pozor na broky v mase. Při jídle troška nepozornosti a plomba nebo kus zubu v háji. Zubaři jsou dražší, než zlatníci.

Zvlášť když ekoteroristi z EU zakázali olověné broky a místo nich se používají ocelové kuličky z ložisek.

hodnocení

0x

Začnu technickou poznámkou, protože z termínu "zaječí nohy" dostávám pupínky *smich* - zajíc má běhy a jen spodní části předních, té s drápky, se říká tlapka.

Ty části běhů, které chcete uchovat, zavěsíte (můžete je pro jistotu umístit do propíchaného papírového sáčku, kdyby náhodou spadly) za pevnou nit drápky nahoru někam, kde je sucho, ne moc teplo a ideálně i proudící vzduch. Pokud příliš nezavánějí, je na to dobrá technická šachta v paneláku - v podstatě stejný způsob, jakým vznikly mumie v některých kryptách. Jo - a jestli jste nevyhodil pírko, tedy ocásek, můžete ho zkusit usušit taky, i když tam není výsledek vždycky zaručený.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]