Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám doma DEBILNÍ KOTĚ. Jde s tím něco dělat?

Od: tymedostavas® odpovědí: 12 změna:
Mám doma kotě, které jsem našel v mrazu ležet ve sněhu uprostřed ničeho, tak se o něj teď měsíc starám- ze začátku mělo rýmu , teď už mám rýmu jen já . A ono mi za všechno na oplátku trhá všude všechno - Včetně mě. Je totiž velice hravé a úplně blbé. Leze po mě a nezapomíná používat drápy. To samé, když se dostane k obličeji např. - Když spím, tak mi jde po očích...Je to asi kvůli mým delším vlasům které mám před očima , ale i když je mám v zadu tak mi někdy jde do obličeje. Skáče mi na záda . Prostě to celkem bolí a tak mě to celkem štve. Nemůžu ho jen tak někomu ukázat ani půjčit do náruče. Právě se bojím aby někomu neublížilo. Jde s tím něco dělat? Jelikož je to prostě kotě. Beru to tak, že má moc energie, kterou postupem věku bude pomalu strácet, ale také se bojím, že je nějak poškozené a bude to s ním pro mě zbytečně složité.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x

Myslím si, že nemáte vůbec žádné zkušenosti se zvířaty. Kotě je hravé a nic nedělá naschvál. Není to člověk, to jedině člověk má takové hloupé nápady. Kotě určitě není nijak "poškozené". Kolik je Vám let? Nenašel by se někdo ve Vašem okolí, kdo by si to kotě vzal? Podle toho co jste napsala, asi nebudete mít ke zvířatům vztah, protože píšete, že Vás kotě štve. Je od Vás hezké, že jste kotě zachránila, ale neumíte s ním zacházet a bylo by lepší jak pro Vás, tak pro to zvíře, kdybyste ho mohla někomu dát. A nebojte se, kotě nikomu neublíží, ani Vám, ani návštěvě a vůbec nechápu, proč se bojíte ho někomu ukázat. Kotě nikomu neublíží, pokud ho nebudete nijak tahat a tak dál. Nechte kotě v klidu a nijak ho nechovejte a nesnažte se ho nějak k něčemu přinutit, protože pak by se mohlo začít automaticky bránit. Kotě Vám určitě nejde úmyslně po očích, kočky mám od koťat spoustu let a nikdy jsem žádné problémy neměla a nikdy jsem ve svém okolí neslyšela, že by kotě někomu ublížilo a také jsem našla koťata na ulici a vzala je domů. Nejlepší by bylo, kdybyste našla někoho, kdo by si ho vzal.

jjsjsjsjsj
Nemyslím si že když někdo napíše slova jako "našel" atd. takže je to automaticky žena..

Přehlédla jsem pohlaví tazatele, hrůza, tak mne za to pranýřujte. Asi mne nějak ovlivnily ty dlouhé vlasy. :) Ale i tak se zabýváte prkotinou. Pro mne byl důležitý obsah dotazu. Ať je tazatel ženského, nebo mužského rodu, podstata otázky zůstává stejná...*jasne*

hodnocení

8x

Tak ostatní Vám již sdělili, že kotě není debilní, že je normální. Podezdřelé by bylo naopak apatické kotě. Je to prostě mládě dravce, takže potřebuje řádit a hrát si. To co popisujete, jsou normální projevy, možná násobené tím, že se kotě nudí, nemá dost podnětů ke hrám, tak prostě jde po Vás.

Shodou okolností máme taky zrovna kočičí mrně ( zachráněné před kýblem) , taky řádí jako tyfus, ale jednak se vyblbne s kocourem co máme, když není kocour blbne se psem (40kg mazlík) krom toho má různé hračky - ne nic nákladného, stačí třeba špunt z PETky, ideální hračka / pelech je krabice z kartonu . Prostě kotě se vyřádí, takže pak chrní a je klid. Navíc když necháte kočce přístup k místu kde spíte, tak je logické, že v noci bude cítit naprosto nezvratnou potřebu využít Vás ke hře.

Ale je pravda, že ne všechny kočky mají briskní myšlení - třeba ten náš rezavý kocour je toho živoucím příkladem, je to prostě pitoma a už od mala, že vše zatím přežil, je malý zázrak - jako kotě si zlomil nohu, pak si spálil jazyk a čumák o papiňák, už jak větší si připálil ucho o katalyzátor auta, takže mu kus ucha chybí.

Ale i tak je to mazel a nedali bychom jej. Jenže mít doma kočku není jen o mazlení a pod, je to prostě o soužití s živým tvorem, které přináší i povinnosti. A to je potřeba umět akceptovat, když si ji přinesete domů

Mám doma DEBILNÍ KOTĚ. Jde s tím něco dělat?
Mám doma DEBILNÍ KOTĚ. Jde s tím něco dělat? #2
72mona
14.12.20 21:06
*palec*

To je krása, nechápu, jak někdo může nemilovat kočky, nebo vůbec zvířata. Já je prostě mám strašně ráda.

Promon, napsal jste úžasně! *palec*

senior
hodnocení

4x

Moc nedá.

Také jsem se takhle ujala.

Roztrhané kde co, zničené sítě v oknech.

Poškrábaná, pokousaná šíleně.

Když se začalo mrouskat, lítalo to po bytě jak splašené. Lahůdka ráno ve 4 hodiny. Jediné co trochu pomohlo, bylo dost hodně dát nažrat, a jakmile bylo po 3 nedělích pustit ven, aby se neztratilo, a aby svou energii vybilo venku.

Za další kontrola u veterináře a bylo potřeba kastrovat. Kotě mělo cysty a nádorky a vlastně nemělo klid, bylo v neustálé, pernamentní říji. Mělo bolesti, a také rozházené hormony.

Kotě by potřebovalo odpovídající péči, při hře nepoužívat zásadně holé ruce, ale nějakou hračku, delší, dlouhou šňůrku s uzlíkama, tahat ji a kotě po ní bude skákat, z krabic udělat domečky a tunely.

Kotě není socializované, ponese si to v sobě hodně dlouho.

Moje je už hodnější, je jí 2-3 roky, ale když vidím mrskající se ocásek, tak ji nechávám na pokoji.

Poraďte se s veterinářem, nebo najít v okolí útulek, depozitum a s nimi konzultovat, jak dále postupovat.

Jistě i tady na poradně ještě nějaké rady budou.

To drápadlo u rčitě, ale moje si nyní oblíbila i obyčejnou karimatku a pěkně po ní jezdí a zatíná drápky. Také je dobrý kousek starého koberce, aby neničilo sedačku. Já mám v každé místnosti něco na hraní a drápání.

hodnocení

3x

Najděte někoho, kdo si kotě, které je hravé, ale naprosto neochopené, vezme. Svými výpady vás zve ke hře.Dělá to tak, jak to zvířata dělají. Musíte ho naučit, jak to dělají lidé. Ale kotě je dravec. Maličký, ale má to v genech. Jeho hra slouží k nácviku útoku na obstarání potravy. Jestli nemáte chuť si s ním hrát, nabídněte mu hračky. Je jich u Vietnaců dost. A nakolec stačí kousek papírku na provázku a na proutku. Dá se koupi škrabadlo, kde si kotě může škrábat jak chce. ;) Jestli vám kotě stojí za trochu námahy, podívejte se zde a najděte to, co potřebujete.

72mona
hodnocení

3x
Že kotě není debilní už vám bylo sděleno. A teď, co s vámi. Začněte vychovávat. To kotě neví, že když po vás leze a používá drápky, tak vás to bolí. Jak to má poznat? V rámci kočičí rodiny se to učí při hře. Když kousne nebo škrábne moc, to dotyčné zvířátko se ozve. Zařve a na chvilku odskočí. Tak se všichni učí, kde je hranice a co už je moc. Udělejte to stejně. Při hře nepoužívejte ruce, ale hračky. A pokud vás zraní třeba proto, že po vás leze, tak zařvěte, trhněte sebou. Když vám pochoduje po obličeji, klidně zavrčte, chytněte za flígr a dejte bokem. Stačí vytrvat a půjde to. Některá koťata jsou prostě hrr, zvlášť někteří nalezenci. Chybí jim delší socializace a hladovění a strádání tomu taky nepřidá. Tak vydržte a uvidíte. Máte kočku ;) M.

hodnocení

2x

Kotě není debilní. Dejte ho někomu, kdo se mu bude věnovat a kdo ho bude mít opravdu rád. Nebo se obrňte trpělivostí a laskavostí. Všechna mláďata potřebují pozornost a "říkají" si o ni jak umí.

hodnocení

2x
Kup si na aliexpress klestičky na drápky za dva doláče. Stejně je budeš potřebovat jestli kočku budeš chovat doma. Drápky citlivě (bez prstů! )zastřihni a kotěti kup drápadlo na kterém si bude drápky obrušovat. Pak budeš mít polovičku starostí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]