Nejste přihlášen/a.
Chceme pomoci jednomu malému Husky od lidí, kteří se ho chtějí zbavit. Jedná se o malé štěně, ale jde o to, že nechceme aby měli bývalí majitelé jakékoli naše soukromé údaje, zdali to jde nějak zařídit, aby se například odhlásili a my znova přihlásili, oni by byli přístupni, ale nevíme jak to udělat, bez nějakýchklasických smluv, etc... Jedná se rychlou akci, protože oni si pořídili psa, ale nezvládají ho a chtějí se ho rychle zbavit, ale my je neznáme a nechceme aby měli jakékoli naše kontanktní údaje. Děkuji za odpovědi k věci.
Ale co čip jak se přepisuje/mění? a poplatky za psa na jejich obci? Peníze za něj nechtějí žádné, jen prostě pořidili psa (díky koroně) a nezvládají ho především časově a chtějí se ho co nejdříve zbavit, ale nechtějí ho dávat do útulku ani ho vyhazovat někde na ulici.
Viděl jsem ohařku,která se neměla moc fajn. Stíhací psina na malém dvorečku,bez venčení. Zazvonil jsem,paní jsem vysvětlil,že má problém a že ještě potíže budou. Sundal jsem známku,ohařku naložil do auta,řekl naneshledanou a jeli jsme domů. V obci jsem ji přihlásil,vyřízeno.
Původní poplatky v obci si vyřeší původní majitel,prostě nahlásí,že psa už nemá. Čip - mimo záznam - můj vet řekl,ať neřeším. Pokud Váš pes je čiplý,řešil bych to s vetem,který ho aplikoval... Očkovací průkaz snad máte.
Právě s ohledem na Vámi zmiňovaný bordel nečipuji,považuji to za zbytečné. Mí psi se nezaběhnou. Pokud by se zaběhli,přijdou domů. Pokud by je cestou potkala odchytová,průměrně inteligentní člověk podle známky zjistí obec a tam majitele. A geniální na obojku najde telefonní číslo.
Totak,teď jste vypíchl,co mi vadí... Pes bez čipu,se známkou a tel.číslem není rizikem,ale ani z něj není kšeft. Pes bez očkování je průser,to si nikdo nedovolí. Takže není čip,nebudeme očkovat! My z vás ty prachy dostaneme!
. Naštěstí mám veta,který má rád zvířata a neždíme prachy.Teď přemýšlím,co mi to připomíná,nějaká souvislost s mandarinkama a bramborama...
Asi nějaká vzpomínka z mládí.
Zdravím. Ještě dodám k radám o přihlášení a čipu. Může se vám stát, že si to časem původní majitelé rozmyslí a budou chtít psa zpět. Pak můžou tvrdit, že jste jim ho ukradli. Proto bych radila, abyste jim dali 500 - 1.000,-Kč (za odčervení, očkování a očkov. průkaz), a doma si připravili na papíře napsané, že vám oni - jméno a adresu - psa na trvalo předali oproti částce, kterou jste jim sami nabídli + datum a jejich podpis. Ida
Na místě bývalých majitelů bych vám psa nenechala. Nevidím důvod, proč by nemohli znát vaši adresu,nic jiného není potřeba. Stačí sepsat papír, že pan XX přenechá psíka plemene DD (bez úhrady - nebo za kolik) panu XY. Tím jste krytí do budoucna i vy, kdyby si časem původní majitel darování rozmyslel a třeba nahlásil, že mu pes byl odcizen. Tím že nechcete aby původní majitel znal vaše údaje mi přijde, že toho psa chcete na jídlo, nebo na následný prodej.
Jinak pokud má pes čip a pas, je nutné ho přehlásit přes veterináře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.