Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za hmyz?

Od: kata* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
našla jsem na zácloně tento hmyz. Dokáže mi, prosím, někdo poradit, co to je? Ráda bych věděla hlavně, zda to není nějaký parazit (nymfa štěnice apod.).
Mockrát děkuji.

Co je to za hmyz?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

7x

Je to larva kožojeda. Larvy se žíví (koberce, látky, kůže.. ). Podle mne larva rušníka diviznového. Broučky uvidíte v létě na květinách nejvíce kopretiny. Larva štěnice v žádném případě.

doplněno 10.12.20 12:55:

Možná i larva rušníka krtičníkového.

kata*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď. Je možné, že to je rušník, přestože není chlupatý?
jofa*

"Chlupatý" bude.

Co je to za hmyz? #2
kata*
hodnocení

Aha, takže "chlupatí" až později? Moc děkuji za informaci. Přeji hezký zbytek dne.
jofa*

Ale ne, chlupatý je, vždyť je to patrný. Asi jsem to blbě napsal. Myslel jsem jako, že na tý fotce je , napsal bude (pro ty, kteří se na zvětšené foto podívají).

kata*
hodnocení

Omlouvám se za hloupé otázky a špatnou kvalitu fotografie, nevím, jestli to není tím, že je rozmazaná. Uzavřela jsem si brouka do sáčku a přijde mi hladký, jen s hrbolky od jednotlivých složených "článků", ale možná chloupky jen nevidím okem. Pokusila jsem se ho vyfotit lepším přístrojem.
Co je to za hmyz? #3
kata*
hodnocení

Zároveň asi i nějak vyrostl a ztmavnul, nejspíš jsem ho nezabila, jak jsem si myslela.
Co je to za hmyz? #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]