Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci kotě ale asi ho nemůžu mít

Od: sup odpovědí: 26 změna:
Hezké odpoledne přeji, je mi 18 a na konci roku se budu stěhovat s babičkou sama do společného bytu. Budeme žít tedy v paneláku ale to není podstatné, už od svých 10ti let mám vysněné kotě, moji rodiče ale kočky nemají rádi a proto mi to nechtěli nikdy dovolit. Teď se budu tedy stěhovat za pár měsíců k babičce která žije sama v paneláku bez zvířete. A teď k té věci, od svých 10ti let si přejí kotě jak jsem zmínila, a chtěla bych do ho pořídit k babičce. Ale mám strach, že babička mi to nedovolí, sice jsme s ní ještě o tom nemluvila, ale bojím se že mi kočku do bytu neschválí. Mám také obavy že si bude myslet že jsem ji využila abych tam bydlela kvůli kočky. Ale já moc nemám dobrý vztah s rodiči, to je další důvod a ona to ví. Hlavně ale chci to kotě, vím jak se o ní starat, co správně kočka potřebuje, dokonce bych pro ní nakoupila škrabadlo, kočičí wc, misku a hračky. Akorát je problém že babička by mi ji musela koupit. Stojí do 10 000Kč. Protože já na to nemám. Nemůžu dělat brigádu ze zdravotních důvodu. K tomu platit jídlo, které bych s ní kupovala napůl teda. Prostě všechno bych kupovala sama. Jen jde aby mi koupila to kotě za 10 000 a složila by se semnou na to jídlo. Vydělávám 300-, měsíčně protože chodím pomáhat do kuchyně uklízet ke známe, a to je jediné co můžu asi dělat. Ale už mám vyděláno kolem 1000 Kč a stále šetřím. Ale nejlépe bych kočičku už chtěla někdy na začátku roku 2021 nejlépe do jara. Jsem vážně zoufalá protože si tu kočičku strašně moc přeji. Babička by mi nic nemusela kupovat, stačí mi pomáhat platit jídlo (než dodělám střední a začnu pracovat ) a zaplatit kotě. Myslíte si že mi to dovolí a bude souhlasit? Strašně se bojím že ne a už vůbec mám strach že mi kočku nedovolí k ní do bytu. Jak ji mám přesvědčit? Děkuji

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

senior
hodnocení

11x

Slečno, nejste ještě dostatečně zralá mít kotě, kočku, či jiné zvíře.

Až se osamostatníte, dospějejte, dokážete fungovat sama za sebe, tak si potom pořiďte všechno. Nelze mít na světě vše, co bych si přála.

Chci a chci a chci to je špatně a navíc ta cena.

Nevíte, co zvíře obnáší.

To ,,dokonce,, koupím wecko atd. To přece musíte každopádně! Zapomněla jste na kočičí přepravku a ta je za pár stovek.

Víte, kolik stojí strava kočky?

Tak drahému plemeni nemůžete dát supermarketové krmivo, ale speciální.

Navíc očkování u veterináře, odčervení atd.

Moje kočka měla žloutenku, odběry krve, kapačky, sonda do žaludku, medikace, to vše stálo k 15 tisícům.

Chtít po babičce, která má pár tisícovek důchod, není v pořádku.

pb®
hodnocení

4x
Vykašli se ma mainku. Lidem se líbí, že je velká, ale nic o nich nevědí. Za 10tis. dostaneš jen cosi z množírny, co kolem mainky jen běželo. Nebo třeba i s PP, ale z takového chovu, kdy to dělají jen proto, že se koťata dobře prodávají. Vydělávají na tom, ale do chovu peníze nevrací. Netestují, neselketují chovné jedince, nezlepšují typ, povahu, neupevňují zdraví. Mainky už dávno nejsou přírodní zdravé plemeno, právě díky velké popularitě. Hodně jedinců má různé alergie, bez testování a selkce se dostávají do chovu jedinci s onemocněním srdce, kyčlí. To pak nejen že dáte 10tis. za kočku, ale na veterině necháte mnohem víc.
sup
hodnocení

Děkuji. Dává to větší rozum a myslím, že ještě budu hodně zvažovat zda to plemeno do budoucnosti budu chtít, ale myslím že dám na vás :)

hodnocení

4x

Cítím v tom, Supe, nějakou nepravost. Včera tady byl dotaz 10 leté dívky, která by chtěla křečka k babičce. A teď Ty. Dotaz podobný, jako vejce vejci, s tím rozdílem, že Ty chceš kočičku.

Podle toho, co píšeš, nejsi ještě vyzrálá a na 18 let jsi naivní. Nemyslím to jako urážku, prostě nežiješ dosud jako dospělá a neuvažuješ tak.

Nevím, proč Tě rodiče vystěhovali k babičce, dokud studuješ, měli by Ti poskytnout vše potřebné, včetně bydlení oni. Ale ta paní už své povinnosti v životě splnila. Ono staršímu člověku, který už má rád klid, nastěhovat do bytu mladé děvče, není pro ni asi jen tak. Navíc ji to bude něco stát. Bude Ti jistě chystat jídlo, budeš potřebovat energie, vodu...Věřím, že jí aspoň rodiče měsíčně peníze "na Tebe" posílají či nosí. A nenechají všechno jen na ní.

A víš, co mě naštvalo nejvíc? Když píšeš, že: Babička by mi ji MUSELA KOUPIT. Stojí do 10.000 Kč.

Tak Ty žiješ u babičky, stojí ji to určitě dost peněz a ještě přijdeš na to, že Ti musí koupit kočku za 10.000 Kč. Jsi velice sobecká, až vyčuraná. Až dostuduješ, budeš vydělávat a pořídíš si vlastní bydlení, kup si do něj třeba anakondu. A jestlipak Tě někdy napadlo, že třeba té babičce koupíš potom nějaký dárek za 10 tisíc? Asi těžko, viď. Ale zato ona "MUSÍ".

Pokud chceš kočku, útulky jsou jich plné a nejsou o nic horší, než ty drahé. Vezmi si ji ale k rodičům. Babičce jsi nabourala její život svým přistěhováním, teď ještě jí chceš nastěhovat kočku. Kdyby babička po kočce skutečně toužila a chtěla ji, už by ji jistě dávno doma měla a nečekala na Tebe. Tak k ní buď ohleduplná a netlač ji do něčeho, co ona nechce.

A že by ji MUSELA navíc zaplatit? Svatá prostoto! *ee* Jaga.

hodnocení

4x
Jo děvče v životě bude ještě hodně věcí co nebudeš mít a který bys mít chtěla to je holt život nic nenaděláš

katala
hodnocení

3x

Nezblobte se na mě, ale už jen otázka typu jak mám přesvědčit babičku, aby mi dovolila bla bla...? ...to je na osmnáctiletou slečnu dost nedospělé. A ještě chtít kočku za 10. 000 Kč. Když už Vám to babi dovolí, tak se ujměte nějaké obyčejné čičiny, které podle mě udělá daleko více radosti, než kočka s papíry za poloviny výplaty. Počkejte si až budete sama bydlet, uvidíte, co obnáší péče o obyčejnou číču a pak můžete takto investovat. Taky jsem od mala chtěla kočku, ale počkala jsem si do svých dvaceti, do vlastního bydlení a na vlastní příjem, abych se nemusela nikoho dovolovat a přesvědčovat. Myslím, že jsem udělala jen dobře...sama jsem ještě dospěla a dokážu se o ní opravdu postarat a kočka nestrádá. Věřím, že jste jinak opravdu hodný člověk a dala byste číče všechno...jen je opravdu třeba domyslet hlavně tu finanční stránku, jak už bylo dříve řečeno. On může být například problém i s akutní dopravou na veterinu...sama auto určitě nemáte, babi možná také ne a někdy je opravdu třeba jednat rychle...i například na tohle je třeba myslet. A ve Vašem věku bych zvažovalo i to, čemu se budete dál věnovat...budete studovat, pracovat...můžete být přes týden pryč, nebo budete mít problém najít práci...prostě nemusíte mít tolik času, kolik byste na číču mít chtěla. I když to samozřejmě kočkám tak nevadí, tak Vás to může trápit. Je prostě potřeba vše zvážit a především probrat s babi.

sup
hodnocení

Máte pravdu.. asi jsem si myslela že je je vše tak jednoduché než se zdá. Raději si počkám až přijde ten správy čas. Přece jenom jsem ještě na Střední.. mockrát děkuji :)

hodnocení

2x

Podle mě je nejdůležitější to, jestli babička svolí k tomu, aby měla v bytě kočku. Ty finance nemusí být tak dramatické - my máme jednoho kocoura už 6 let, přivezl ho syn jako malé kotě s tím, že žil u feťáků, kteří ho chtěli utopit, k tomu minulý týden přinesla manželka další malý kotě s tm, že mělo mít podobný osud. Takže mámě dvě kočky s nulovou investicí do pořízení, stejně tak nějaký drahý pelechy jsou celkem o ničem, nejlíp těm potvorám vyhovuje krabice od nějakého zboží. Samozřejmě pak už není zadarmo krmení a veterinář. Holt je nutné tyto věci důkladně domyslet a propočítat, pokud máte nějaký limitovaný příjem.

jirkazxc
hodnocení

2x
Na co potřebuješ kočku za 10 000 Kč? To nechápu?
To by ti nestačila kočka za pár korun?

xxk
hodnocení

1x

V první řadě buďte šťastná, že máte kam složit hlavu, že vůbec babička k tomu dala svolení a že můžete u ní bydlet. Musí suplovat vlastně vaše rodiče a v jejím věku je to doslova dost odvaha. Přijde o soukromí, svůj zasloužený klídek, ale pro vás to určitě ráda dělá. Takže tu kočku by jste zase až tak drasticky řešit neměla. Přesvědčovat babičku by nebylo vhodné, jenom se zeptat, zda by jí kočka v jejím bytě nevadila. Vždyť dokonce by jí ta kočka stála deset tisíc. Za to by už měla krásnou dovolenou nebo lázně pro ozdravení nebo relaxaci.

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. A co kdybyste si zatím pořídila nějakého malého chlupatého mazlíčka? Křečíka či pískomila, nebo Ježka afrického? Jsou to milá zvířátka, dá se s nimi pomazlit i pohrát. Nestojí mnoho peněz, nezaberou moc místa, ani krmení nevyjde tak draho. Počtěte si o nich na internetu, třeba takové zvířátko vám udělá rodost. A babičce by takový prcek nemusel vadit. Ida

hodnocení

1x
Kočku Ti na vesnici velmi rádi darují a ještě si vybereš. Na to nepotřebuješ hogofogo chlupáče z množírny. Škemrat po babičce deset tisíc na kočku bych si teda v životě nedovolil. Jo a počítej s tím, že pořízením kočky teprve začínají další investice. A potřebovat nedej bože veterináře(nepočátám nějaké očkování apod), tak se nedoplatíš.

sup
hodnocení

Je to Mainská mývalí, každopádně pokud by to nevyšlo, klidně si postačím i z obyčejnou kočkou . Vždyť je tolik inzerátu že dávají kočku pryč, se vším a že k tomu dají i škrabadlo, wc a ostatní. Viděla jsem už několik takových případů.

sup
hodnocení

Jenže taková věc je ta, že mamka úplně proti kočce není, spíš táta. On nesnáší kočky. Mamka sice kočky v lásce nemá ale říkala že kvůli mě by mi ji klidně pořídila a vše by platila pro ní ona. Ale táta ji nedovolí mi kočku koupit a do jeho bytu už vůbec ne. Já a táta se nesneseme vůbec, já a mamka se občas štěknem ale problém je prostě tatík. Nemá mě rád. Říká že má na mě averzi a jsem dementní děcko co nic neumí. Mám totiz hodně nízké IQ a mu to strašně vadí a říká tomu mě nemá rád.

Jak víte, že máte nízké IQ? Protože vám to otec řekl? Anebo máte potvrzeno a jste nějak mentálně retardovaná? To bych se bála o kočku, jestli se dokážete postarat...

sup
hodnocení

Mám IQ 90, potvrdila to moje psychiatrička ke které jsem chodila kvůli ADHD ale prej to není nic hrozného a takový člověk normálně dokáže sám fungovat v životě.

sup
hodnocení

Nemusí být nutně kotě za 10 000.na internetu je hodně inzerátu i že hodně lidí dává tu Malinskou mývalí pryč se vším šudy jen za 1000kč jsem několikrát viděla. Ale je už dospěla a má třeba 3 roky. Akorát je to vždy z dálky + se bojím že mi to babička nedovolí. To už bych si sama zaplatit dokázala.

lidus*
hodnocení

0x

Milá slečno, pořizovací cena je to poslední. 7 let hlídám dceři kocoura, ragdool stálo kotě 10 000, každý měsíc cca 1000kč žrádlo, písek do wc, 3x za rok odčervení, kastrace, každý rok očkování dost nadávám i když kocour je zlatíčko, protože těch 10 000 za kotě jsem už za ty roky přeplatila a nestojím o to. Vy máte jen sen a jste bez koruny. Nemáte bydlení, nemáte nic, chudák babička i kočka. U nás na chalupě se obyčejná koťata rozdávají, také jsem rozdávala a pak raděj zase zaplatila kastraci, udat kočky byl problém a tak zůstávali doma.

senior

Pokud je koči v bytě, je potřeba kupovat kočkolit, pravda, na ten jsem zapomněla.

Když někdo dává kočku pryč, tak je to vždycky kvůli něčemu.

Tedy si sehnat informace od veterináře.

Proč si pořídit, či nepořídit mainskou - zde

vse-pro-zviratka.cz/...

Jak velký bude byt u té babičky?

O stravě je v článku také psáno - je potřeba speciální.

Doporučuji nějakou kočičku z útulku, z depozita. Chovatelky znají povahu každé a doporučí vhodnou do bytu. Pozor na to, kočka, která chce ven, tak Vás nenechá vyspat. Bude zlobit, mňoukat, škrábat, řádit. Nepodceňovat. Kočce, která nemá výběh ven se musíte každý den minimálně půl hodiny /nebo do unavení/ intenzívně věnovat.

pb®
Lidus já tedy za svoje angory s PP 1000 Kč měsíčně za žrádlo a stelivo zdaleka nedám. A to ani teď, když už jsou staré a krmím ledvinovou dietou. Za jednu kočku dám měsíčně 250 Kč, počítala jsem to. Jelikož jsem si schválně pořídila zdravé plemeno, platila jsem minimálně do jejich 10 let věku jen jednorázově za kastraci a ročně 400 Kč za očkování. Jinak měli každý za život 2x zuby, kočka jednou bronchitidu a kocour zánět v oku. Kočce je 14, u veta byla před rokem, teď jdem v úterý na krev, protože má rok a půl selhávání ledvin na dietě, tak jestli to už není na prášky. Kocour si nemoci vymyslel dřív, je mu 11 a má šelest a ztluštěnou srdeční stěnu, tak bere léky a chdí na sono. Ovšem poslední návštěva na vybavené pražské klinice, sono+prášky stála 400, až jsem se jich ptala, jestli je ta cena v pořádku. Odčrvovat i odblešovat umím velice levně ( kolem 40Kč na kočku) rozkapáním většího psího balení. Vyznám se v účinných látkách, umím si to přepočítat, nechodím si na veterinu aby mi prodali jeden prášek či pipetku za draho. I dva psy odblešuju 4x do roka, kdy mi balení za 700 vystačí dva roky pro dva psy.
senior

pb - uveďte prosím konkrétně, čím krmíte kočičku s ledvinovými problémy. Tedy mokré a suché? Jak často, kdy a co, jaké mlsky podáváte.

Já střídám, dávám ráno kapsičku Gourmet, Zooroyal, fitmin, Brit, občas Felixe

V poledne puding kočičí, mlíko, bezlakto smetánek, nebo tvaroh - lžíce polévková, či mlsky jako tyčinky, polštářky.

Občas dám přemřažené, syrové kuřecí kousky. Někdy uvařím křidýlka s ovesnými vločkami a je to pro ně vítané zpestření, vrhají se na to.

K večeři opět kapsičku a na noc mírně granulí, protože občas si chroustne. Suché naštěstí nemá moc v oblibě, to jenom když jí řeknu, že nic jiného nebude.

Kočky nemají být na suché stravě /málo pijí/, protože potom jim odcházejí ty ledviny.

Takže 25-30 za kapsičky a 5-10 Kč za ostatní. Za měsíc to udělá v nižších položkách 900 korun.

Je možné, že máte někde zdroj za velkoobchodní cenu, nebo krmíte stále granulemi? Potom nemáte takový výdaj.

Ale ráda se poučím, jak to děláte jinde. Díky.

Objednávám v Zoohitu, Spokojený pes, Pytel granulí anebo koupím po cestě, co vidím.

pb®
No a tohle já nedělám. Na to mám moc práce a dvě malé děti, abych takhle kočky obskakovala. Takže mají granule v misce. Royal canin renal a oral, mám i Purinu renal a Brit care senior. Konzervy ani kapsičky nedávám vůbec. Zato dávám syrové maso, skoro denně, ale jen kousek. Kočka to vyžaduje, jakmile krájím pro nás, už u mě stepuje a ječí. Taky jí dávám chitosan na vázání fosforu a kocourovi vitamínovou Gimpet pastu. Kočce Probican, neb má z těch bezmasých obilných granulí na ledviny průjem. Takže ladím, aby jedla co nejvíce diety na ledviny, ale neměla průjem. Pamlsky nedávám. Včera jsem dala kousek pečeného lososa od nás a co se stalo, vyblila mi ho v několika dávkách všude možně. Holt seniorka s citlivým zažíváním. Kupuju přes Zoohit, stelivo Cats best přes Mall.

pb®
Jo a moje kočka nemá selhávání ledvin kvůli granulím, ale kvůli věku. Je jí 14 a u starých koček je to normální. Jiná kočka, co byla celý život na mase a konzervách, protože granule odmítala, měla selhávání už v 8 letech. Nikdy jsem od žádného chovatele neslyšela nekrm granulemi.
senior

To mě právě zajímalo. Krmení jenom granulemi je tedy určitě levnější. Naše se na kapsičky třese a granule spíše z nouze.

Kapsička je někdy za 15-16 korun, tak pokud dávám dvě, tak jsem finančně někde jinde.

-----------------------

Záleží na obsahu soli, jak kapsiček, tak granulí, Vy máte pro ně ale renal, a to je veterinární krmivo.

A ano, granule jsou skoro bez práce, odpadá mytí misek a lžíce po každém použití.

Mám z toho pocit, že je to překlep, že slečně je 8 roků a ne 18.

hodnocení

0x

Vemte si kotě z útulku ,bude vám vděčné a zaplatíte jen něco málo za očkování případnou kastraci.Ušetříte ale předem to proberte s babičkou. Kočka není plyšák,je to živý tvor ,má své potřeby a nesmí u vás strádat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]