Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se Vás zeptat, protože před chvílí se mi narodila má první paví očka. Jsou narozené cca 30minut, mám je zatím jen v zavařovací sklence, musela jsem je rychle vylovit z akvária, aby je nesežrali ostatní (i když možná by z nich nějaká přežila, mám tam celkem husté porosty). Narodilo se jich celkem 5 (možná víc, ale podle mě jsou sežrané už). Má otázka zní, mám je vhodit zpět do akvária a riskovat, že je sežerou? nebo je mám dát do nějaké větší sklenice? Mám doma takovou okrasnou baňku, která může mít cca 5 litrů v objemu, zde by mohly rybky přežít. Ale záleží, co ještě všechny potřebují? Dala jsem jim krmivo, které běžně používám, ale rozdrtila jsem ho na uplně miniaturní kousíčky a miminka to papají. Kdybych je tedy dala do té baňky, přežily by? Nepotřebují třeba vzduchování nebo tak? V akváriu mám kvalitní filtraci a i vzduchování přes vzduchovací kámen.
Těch pět rybiček stačí mít ve větší nádobě než povyrostou a vrátite do nádrže. V té 4-5 litr. sklenici vydrží bez veškerého zařízení. Krmte malinko vícekrát denně a denně jim vyměnte asi 1-2 litry vody a při výměně ty dva litry odsajte hadičkou i s detritem a nezkrmené krmivo. Dolijte vodu, stačí hodinu odstátou.
Doplním. Pokud jsem nebyl vybaven pro takovéto události zavěsil jsem do akvária plastovou nádobku jemně v několika místech navrtanou a rybky tam oddělené přečkaly až povyrostou. Měli stejné podmínky jako ostatní.
Nechte je zvlášť v sklenici než podrostou,dejte jim určitě vzduchování,případně nějakou plovoucí rostlinu,krmivo pro potěr.
On je problém, že mám pouze jedno vzduchování a to v akváriu s dospělými. Myslíte, že když vzduchování dospělým vyjmu, stane se něco? Měly by pouze v akváriu filtr.
Jestli máte ve velkém akváriu dostatek rostlin a vodní filtr,vzduchování není třeba.Jestli dáte do sklenice rostliny/ty plovoucí vypadají jako asparát/,také pak není třeba.Vzduchování se dá rozbočit tzv téčkem na dva kameny.Gupky jsou nenáročné,z vlastního odchovu budete mít radost.
Jinak já bych dnes klidně zašla rychle dokoupit rozdvojku na vzduchovací hadičku i kámen, bohužel jsou všechny obchody z důvodu nařízení zavřeny a bojím se, že to přes noc nepřežijí buď mladí, nebo dospělí.
V akváriu mám takový koberec vyšší (cca 1-2 cm na výšku, jak kde) a dvě vysoké rostliny sahající skoro až ke hladině s velkými listy od kořenů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.