Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám menší problém. Před měsícem jsme si vzali z útulku 2 koťata (kocoury). Vše v pořádku, akorát teď asi týden jeden z kocourů začal jednou denně kadit vedle záchoda. Máme dva dost velké záchody, vždy to udělá jen před tím jedním. Přitom normálně na záchod chodí, vyčůrá se tam, i kolikrát tam v pohodě kadí. Kočkolit máme silikátový, nemyslím si, že by mu to nějak vadilo. Pár dní zpět jsme dali pryč předložku před ten záchod, protože se vykálel vždy přímo na ni, ale i po odstranění to dělá stále. Vždy to bylo ráno, ale dnes se to poprvé stalo večer. Jídlem to snad taky nebude. Je to takový pidihajzlík, tak mě napadlo, jestli to spíš nedělá naschvál. Vážně jinak netuším, proč by to mohl dělat.
Děkuji za každou radu.
Ten výrobek, co udělá vedle, vložte do kočkolitu, nasákne pachem a mňauk to potom může přijmout.
Kočky nemají rády změnu.
Ale možná by stačilo posunout wecko někam kousek dál o pár centimetrů.
Nebo změnit kočkolit /já používám Mikeše/.
Nebo pozorovat, jestli jeden mňauk toho druhého pustí na wecko, jestli ho neuzurpuje. I když jsou tedy malí, tak to jenom tipuji.
Některá kočička chce wecko s boudičkou, nevím, jaký typ máte.
Nebo vrátit tu předložku.
V mezičase si pusťte písničku od Pokáče - Mám doma kočku, mám ji rád ...
...když útulek zaručí, že kočička se po pár týdnech na záchůdek naučí -
Tak Vy budete asi ten jejich případ. To jenom pro odlehčení. Písnička je skvělá a přesně vystihuje, kdo si pořídí kočičku trošku divočejší.
Netrestat! Kočky si pamatují a potom se mstí a dělají naschvály.
Jinak kocourci jsou někdy trošku natvrdlí, lepší je kočička. Ale je to případ od případu, každá kočička je svá, nejsou stejní.
Teď to čtu po sobě a někomu se bude zdát, že píši protichůdně. Kočky nemají rádi změnu kontra posuňte záchodík o kousek dál. Ty změny spíše v jídelníčku - změna granulí, či kapsiček.
Také jak co, Vaši noví si ještě úplně na něco nezvykli. Tak se musí hledat, co bude vyhovovat.
Též škrabadlo, někde se ho nevšimnou a jinde ho využijí. Pokud na něm neškrábou, stačí ho dát jinam, většinou je dobré u vchodu, u cesty, ale nyní jsem dala jedno škrabadlo pod jídelní stůl a kupodivu je využívané.
Některé číčy jsou až tak konzervativní, že někdy stačí použít jíný prostředek na mytí misek a žrádla se nedotknou.
Kočičkám na zabavení udělejte - kupte tunel, ten mají hodně rádi, nebo z větší krabice udělat panelák s okýnky.
Jak jsou dva, tak na sebe budou číhat a přepadávat se.
Osvědčil se mi také velký, černý plastový pytel /na listí/. Když byly dvě kočky, tak na něm velmi rády ležely a jak šustil, tak se jim to líbilo. Potom jsem jim udělala otvor a jedna do pytle vlezla a já ji šňůrkou s uzlem na konci škádlila a oni přes ten pytel tu šňůrku viděly a chytaly, nebo jsem je v pytli pohoupala. Kočičky se zabavily také u otevřených dveří, šňůrku jsem jim nabízela mezi dveřmi a futry. Ony prostrkovaly packu tou skulinkou /nevím jaké máte dveře/, já tam mám 2-3 cm, a jim to připadá jako myší díra a packy strkají do otvoru a chytají uzlík.
Na hry se musí naučit, možná jsou ještě malí. Naše také milovaly, když jsem vařila a chodila a pásek od županu visel jenom na jedné dírce a druhý konec se vláčel po zemi. To číhaly a skákaly po něm.
Čas, kdy si koťata hrají, musíte vypozorovat, není to automatické, mají svoje rituály. Jsou vyspalé, najedené, olízané, a pozdějí dají najevo, že si chtějí hrát, mňouknou, kouknou na Vás a běží se schovat a jukají na Vás třeba zpoza dveří, pod křeslem, pohovkou apod...
senior to rozepsal hezky. v podstatě nejspíš něco čičině vadí a chce to vypozorovat, co jinak třeba u jedné z mých čičin to byla vůně k překrytí zápachu, kterou jsem nasadila. pak taky začala nakládat hovínka vedle a skončila ve chvíli, kdy jsem pochopila, že vůně musí pryč
(dalším dvěma nevadila)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.