Laboratorní potkani jsou od divokých už poměrně geneticky odchýlení a jsou mnohem krotší. Ale v podstatě tomu nic nebrání, zvlášť pokud z nich chce mít chov na krmení.
Co by to nešlo, ale pokud chcete potkana jako mazlíčka, doporučuji investovat pár korun a koupit si ho ve zverimexu nebo od nějakého chovatele. Pořizovací cena je v poměru s celkovými náklady na chov naprosto zanedbatelná a u koupeného máte jakous takous záruku, že je zvíře zdravé.
Děkuji.Veterinář říkal že mláďata nemoce nemají.A očkuje všechna zvířata.Tu nemoc mužou mít i domácí zvířata kočky, psy.Má skušenost že jdou ochočit ale očkovat pro jistotu.Dají se i křížit zlaboratorníma.Děkujem panu doktorovi za odpověď.
nov
Veterinář vám řekl, že ochočit jdou, ne? V tom případě úplně zbytečný dotaz.
Odjakživa byli potkan, krysa a podobná havěť brána jako škůdce. Teď si je bereme domů jako mazlíčky. Svět se mění, ale asi k horšímu, k lepšímu ne. Hrůza.
Ochočit do chovu,i jako krmení.Cera má záchranou stanici.A zachraňuje dravce nebo jiná opuštěná zvířátka.Nedavno našla mládě kuny skalní a už se odní nehne,matku srazilo auto.Děkuji za informace
Já bych se skoro bála nabídnout divokého potkana hadovi jako krmení. Potkani jsou prevíti, viděla jsem na veterině hada, co ho potkan div nesežral zaživa. Chovatelé totiž hady překrmují, dle slov veterináře, který sám hroznýše nebo krajty choval. A když had po potkanovi nejde a hned ho nezabije, jde potkan po hadovi, obzvlášť když je ponechán s hadem delší dobu v teráriu bez krmení. Proto se má krmení hadů živými hlodavci sledovat a nenechávat živého hlodavce delší dobu v teráriu s hadem.
Taky potkani při zabíjení útočí, to s ním praštíte a on třeba ještě není úplně ko, tak se zvedne a skočí vám do obličeje. Divokými potkany bych tedy krmila jen zabitými a ještě lépe kvůli možným infekcím přemraženými, pozvolna rozmraženými a ohřátými. Takhle jsem posledních pár let života krmila užovku. Byla už stará, dožila se 25let, ale posledních pár let už špatně lovila. Potkany brala celý dospělý život, ke konci už raději jen myši, 4 větší myši 1x za měsíc. veterinář její kondici vždy chválil, že není tlustá. Tedy tlustý, byl to samec.
Moc hezky popsané děkuji.Hadum dáváme jen malé potkany,nejsou agresivní.Neodsuzujeme havět jen ti hlodavci jsou moc.Chce to hodně dravcu.Proto je chráníme,a pouštíme spět do přírody.
Asi stejná, jako když psovi nasypu granule, kvůli kterým předtím musela zemřít kráva, nebo když zabiju libovolné hospodářské zvíře, o které jsem se před tím rok starala.
72mona
Film Návrat do Cold Mountain. Ženská, když zabíjí kozu a mazlí se s ní:
"Ve všem je nějaký záměr. Každej máme na světě svoji roli. Podívej na přírodu. Když nějakej pták sezobne zrno, tak ho pak vykadí, vyroste kytka. Ten pták, to hovno i ta kytka mají své poslání. Ty, kozo, ho máš taky a zvládla jsi ho taky. Jsi doopravdy nádherná.” M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.