Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta výkonu vnějšího filtru

Od: jardacountry® odpovědí: 6 změna:
Mám v akvárku tři filtry a jeden z nich je Sun Sun HW703B. Poslední dobou jsem si všiml, že výkon filtru rapidně poklesl oproti tomu, když byl filtr před dvěma lety nový. Mechanické překážky v hadicích nejsou a média jsou jen keramika ve dvou patrech a origo houba ve třetím patře. Filtr vyčistím ale výkon furt zhruba na jedné čtvrtině původního výkonu. Může to být v rotoru? Koukal jsem, že nový stojí jen stovku, tak to asi žádný držák na léta nebude. Jinak ale filtr dobrej s UV lampou tak bych ho ještě rád provozoval.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Co ta origo houba? Houby jsou nejvíce nepropustne když se zanesou. Ta by se měla měnit pravidelně. Párkrát ji stačí trochu vyprat, ale pak následuje výměna. Hádal bych právě ji. Dejte ji pryč a vyzkoušejte, budete mít hned odpověď..
hodnocení

Ne, vůbec tou proteče voda absolutně bez odporu. Ta 100% nedělá.

A vyzkoušel jste to? Na volno je to něco jiného než pod tlakem. Za dva roky už má být dávno nová.

hodnocení

0x
Tyhlety vodou mazané rotory se časem vychodí. Ta voda do nich časem zanese mikroskopická zrnka písku. Když dáš nový rotor, teda pokud je za kilo, tak s tím nic nezkazíš ale futro ve kterém to běhá bude pořád stejné a to nemáš šanci něčím vyleštit takže tam stejně nějaké tření oproti novému filtru bude.
hodnocení

Rotor je na cestě tak pak dám vědět, jestli to bude lepší.

hodnocení

Tak to asi v tom rotoru bylo, protože jsem dal ten novej rotor + všechny tři patra filtru jsem ještě přicpal vatou od Sery k původním náplním takže jsem odpor průtoku vody ještě zvýšil. Druhej den jsem vytáhnul trysku nad vodu a výtok byl o hodně větší než před výměnou rotoru. Pravda ale je, že když byl filtr funglovka, stříkalo to ještě víc. Nicméně je to 75 cm vysoká pětistovka a tak jsem radši pro sichr udělal přes horní nestandardně široké výztuhy skla přemostění ve dvacítce plastu, což je oproti původnímu potrubí větší vnitřní průměr.

Ztráta výkonu vnějšího filtru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]