Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mamka chce psa

Od: blanka odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Nedávno mi mamka oznámila, že by chtěla mít psa. Já ho ale opravdu nechci, prostě na to nejsem a moc mě nebaví se o zvířata starat.

Nemáte někdo nějaké zkušenosti s tím, jak slušně mamce sdělit, že o psa nemám zájem? Nechi ji tím ranit, ale zároveň opravdu nechi mít psa.

Předem děkuji moc za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Pokud se bude o psa starat mamka, co Vy se tím střresujete?

Jistě, něco jiného by bylo, pokud by mamka chtěla psa, ale očekávala či přímo chtěla, abyste se o něj starala Vy.

ezz
hodnocení

6x

Když chce někdo psa, tak je mu třeba smutně, cíctí se hodně sám. Myslí si, že s pejskem mu bude lépe. Tak třeba to tak má i tvoje máma.

etana*
hodnocení

6x

Co je to za problém? "Mami, chápu, že chceš někoho pro radost, ale já zvířata v domácnosti nemám ráda a byla bych raději, kdybychom žádné neměli. Jen se budeme hádat, zda se o něj mám také starat. Promiň, že ti to takhle říkám, ale je to narovinu." Das ist alles. Nic složitého. Pokud si maminka přesto zvíře pořídí, budeš se s tím muset smířit a občas psa vyvenčit či nakrmit. Maminku nejspíš také pořád nebaví se o tebe starat a přesto se přemůže a dělá to.

hodnocení

5x

Je to věc mamky, určitě se o něj starat bude, ale tebe nějak nechápu, je to od tebe dost sobecké, pes přinese mamince spoustu radostí, bude jí velkým přítelem,snažím se pochopit, že se o něj nechceš starat, ale nepochopím, proč mamince bráníš.Nezlob se, ale mám zkušenosti, že kdo nesnáší zvířata, není dobrý člověk.

jofa*
hodnocení

3x

Mamka chce psa a vy se o něj budete rovněž starat. Jinak to ani dopadnout nemůže, pokud bude pes takříkajíc ve společné domácnosti.

hodnocení

2x

Kdo chce psa? MAMKA! Takže jí slušně sděl, že veškerá starost bude na ní a že ani výjimečně ho nebudeš krmit, venčit, prostě se o něj starat, protože ty o psa nemáš žádný zájem. A své podmínky pak v případě, že si mamka koupí psa, bezpodmínečně dodrž. Je mi sice toho psa dopředu líto, ale jinak to nevidím.

Ano, psa je mi také líto, protože to zvíře velmi rychle vycítí, že ho někdo nemá rád..

72mona3*
hodnocení

2x
Sdělit jí to úplně normálně. Tak, jako se bavíte o jiných věcech. Je to její rozhodnutí a nejspíš ho nakonec budete muset akceptovat. M.

hodnocení

0x
A zase : záleží na tom,kolik je vám roků, jestli jste ještě relativně malá, jestli je mamka sama nebo otec je stále v práci, co děláte vy, jestli se hodně zdržujete doma nebo jste stále mimo, jestli má kamarádky, jestli má s kým jít na procházku atd. Důvodů, proč mamka chce psa, je mnoho a mnoho jich třeba ještě nepochopíte. Vždycky říkám, že se psem to je veselejší, musíte několikrát za den jít ven, ať je počasí třeba " pod psa" , na procházce se často s někým zastavíte,má to mnoho výhod. No,abych ale byla přesná, nevýhoda je, že pes stojí dost peněz, nejen pořízení - to není až tak velký problém - ale život s ním, dožívá se relativně vysokého věku a je potřeba mít v záloze někoho,kdo se o něj v případě nutnost postará. Jinak na zvíře v domácnosti se dá lehce zvyknout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]