Nejste přihlášen/a.
Mili kočičaci-jak dostat do micky tabletu na odčerveni?Paštička-šunka a pod.absolutne nezabira,zabalit do deky taky nefunguje,to by vas poztrhala ta micka.už si nevim rady,u veta taky ne,pry se nenech pokousat-poradte.
Chovatelka koček mě učila toto: Chytit za kůži za krkem a zvednout do vzduchu. Kočka otevře tlamičku a celá znehybní. Pilulku strčit až do krku. Proč tento postup? Prý takto nosí kočka koťata. A protože je nosí z nebezpečného místa do bezpečnějšího, funguje jakýsi reflex nebránit se tomu a ani nezamňoukat. Opravdu je pak podání léku velmi snadné.
Nejlepší návod jak podat kočičce prášek je opravdu chytnout za řasu na krku.
Popis bimbam je dobře.
Ještě doporučuji, abyste si to našla na you tube, kde je několik návodů. Jeden je zabalit do ručníku, to ale nejde u žívé, aktivní kočičky, to jde u lenivého a zvyklého macíka, který je na takovou manipulaci zvyklý.
Další návod je v sedě na zemi s roztaženýma nohama a kočičku máte těsně u sebe u rozkroku. To mi ale nevyhovuje, protože nevidím do tlamičky.
Osvědčilo se mi vše si předem připravit na stůl a kočičku na stole chytnout za ten krk a mírně nadzvednout. I u vetrináře jsem takto kočičku přidržovala.
Vyzkoušejte po pár aplikacích v tom získáte zručnost a bude to záležitost pár vteřin.
Někde doporučují mít při ruce stříkačku s vodou a do tlamičky by se mělo stříknout pár kapek vody.
Já dávala malý mlsek.
Veterinář to narve kocourovi do krku klasickým peánem, ségra kočkomilka má ,,pills gun´´ - což je určitá varianta právě toho peanui
Ano, něco podobného u nás na veterině také prodávají, je to za pár korun, koupila jsem, ale zkusila. Jestli máte jednou rukou držet kočku nad podložkou, tak ten aplikátor do kočky jednou rukou mi nešlo, kočcce se to nelíbilo.
Z mojí zkušenosti nejrychlejší bylo chytnout za kůži a trošku nadzvednout. Ze začátku jsem si říkala, že to nedám, že vždycky přijdu na veterinu, ale to nejde, když dáváte prášek dvakrát denně /atb/, a vlastně si lékař za zákrok účtuje peníze. Takže chovatel zvířete se tohle musí naučit. Když je k ruce druhá osoba v rodině, tak tím aplikátorem to jde bez problémů. Jeden koči drží, druhý podává lék.
Proč jí to nezabalíte do něčeho co má ráda,mně osobně se nelíbí to přím cpaní do krku, mám sice psa,,tabletku by nikdy nespolknul, ale ochotně ji spolkne v v tavenném sýrum, v tvarohu, v Lučině a to vše kočika určitě taky.
Pes to zhltne a o tom prášku ani neví. Kočka ne, kočka je vyčůraná a ten prášek snad cítí úplně ve všem, do čeho jej zabalíte.
Ajo, kočka prášek dobrovolně nepozře. Z taveňáku, paštiky apod. ho dokáže doslova vypreparovat. Pokud je v nějakém soustu rozdrcený, odmítne celé sousto. Chycení za krk jí neublíží a prášek jistě nikdo nebude strkat až do žaludku. Tento způsob je ve všem mnohem šetrnější než například zabalení do ručníku. Ručník rozdrápe, člověka podrápe a pak rozčilená a vzteklá někam zaleze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.