Nejste přihlášen/a.
Dobrý den rada bych se zeptala jak pěstovat rostlinky v akvariu,hlavně tu dlouhou a vysokou napravo v zadu.měním vodu každý týden 10 litru,občas přidám sůl ,ale jinak pridávám rostlinám jednou za týden do vody přípravky proflor a bioflor mám cichavce a black molly oranžové a nerada bych jim ublizila,ale ráda bych měla i zive rostliny.děkuji za odpověď
Záleží na velikosti akvária.. Pokud měníte cca 10l .. tipuji to nějakou 40l? Nicméně akvárium s rostlinami a rybami by mělo fungovat jako ekosystém, takže pokud máte kvalitní filtraci a světlo+ nepřekrmujete, tak rostlinky budou růst normálně samy a ryby též. Na internetu najdete atlas akva.rostlin, kde můžete najít i vhodné umístění v akváriu, teploty apod.
neměnila jsem vodu v akvárku, když byla čirá. Jedině, když se zkazila, třeba nespotřebovaným krmením. A také nikdy jsem sůl nedávala a to jsme měli také čichavce ve velkém a pak ve své domácnosti, v menším. Ty kakanice rostliny hnojí. Nemohu si vzpmenout, jak se jmenovaly ty rybičky, které dělaly pěnové hnízdo na hladině. Léry? Ty byly nádherné. A táta množil i halančíky.
Beta,bojovnice pestrá. Odchov je poměrně náročný, samečci staví pěnové hnízdo ze vzduchových bublin a v podstatě se také starají o jikry a plůdek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.