Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostlina v akváriu pestovani

Od: radek123 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den rada bych se zeptala jak pěstovat rostlinky v akvariu,hlavně tu dlouhou a vysokou napravo v zadu.měním vodu každý týden 10 litru,občas přidám sůl ,ale jinak pridávám rostlinám jednou za týden do vody přípravky proflor a bioflor mám cichavce a black molly oranžové a nerada bych jim ublizila,ale ráda bych měla i zive rostliny.děkuji za odpověď

Rostlina v akváriu pestovani
Rostlina v akváriu pestovani #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Záleží na velikosti akvária.. Pokud měníte cca 10l .. tipuji to nějakou 40l? Nicméně akvárium s rostlinami a rybami by mělo fungovat jako ekosystém, takže pokud máte kvalitní filtraci a světlo+ nepřekrmujete, tak rostlinky budou růst normálně samy a ryby též. Na internetu najdete atlas akva.rostlin, kde můžete najít i vhodné umístění v akváriu, teploty apod. :)

hodnocení

0x

Zřejmě chybí fotka. :) Pokud hnojíte doporučené dávky pak už zbývá vyladit jedině světlo, intenzitu. Předpokládám, že svítíte cca 8 hodin. Sůl bych nedával.

doplněno 04.11.20 17:45: Přijde mi to jako anubias a ten roste pomalu...

hodnocení

0x

neměnila jsem vodu v akvárku, když byla čirá. Jedině, když se zkazila, třeba nespotřebovaným krmením. A také nikdy jsem sůl nedávala a to jsme měli také čichavce ve velkém a pak ve své domácnosti, v menším. Ty kakanice rostliny hnojí. :-D Nemohu si vzpmenout, jak se jmenovaly ty rybičky, které dělaly pěnové hnízdo na hladině. Léry? Ty byly nádherné. A táta množil i halančíky.

04.11.20 18:01

Beta

trichogaster leeri - to si pamatujete dobře. Je labyrintka a ty si staví pěnová hnizda. Český název je čichavec perleťový.

Beta,bojovnice pestrá. Odchov je poměrně náročný, samečci staví pěnové hnízdo ze vzduchových bublin a v podstatě se také starají o jikry a plůdek.

Myslíš že beta je jediná ryba co si lepí hnízdo z bublin nebo je to jediná ryba kterou znáš, že se ji snažíš prosadit za každou cenu?

nene, bety znám. Tahke byla velká štíhlá, stříbrná a nadechovala se na hladině. Narozené rybičky táta dal do maličkého kvária, aby stihly hladinu a neutopily se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]