Nejste přihlášen/a.
Zdravím , jsme naprosto zoufalý se situaci kolem Netopýrů v domě .
Jsem nájemník v jednom bytě v panelovém domě. Bydlím v posledním patře a nad okny jak je větrací šachta obsadili stovky Netopýrů . Každý večer až vylítnou ze šachty máme peklo 20x za noc náraz do oken , 10x sítí na hmyz potrhaný a každý večer se 2 nebo 3 se zachytí v síti , další se dostanou až do ložnice jeje to moje paní zažívá horor. Další věc je že téměř každý den byly Netopýři na chodbě v domě děti a ženy se bojí chodit z domu . Řešili jsme to s majitelem a majitel vše předal odboru životního prostředí Ústeckého kraje .a požádal o výjimku z ochrany .Netopýři podle letáku co jsme všichni nájemníci měli ve schránce měli být odchyceni a nebo se měli šachty zazdít .Byly tady ochránci několikrát si své miláčky přišli natáčet . Já jsem také poslal několik videí a fotografií na odbor životního prostředí Úk. A výsledek? vše zamítnuto a majitel musel na své náklady zakoupit ještě plechové domečky pro Netopýry . Jenže od té doby navíc Netopýry slyšíme večer jak spolu hasteří a strašně pískají velmi nepříjemný zvuk pro uši navíc trus na padá na okna a parapet. Kdybych měl plamenomet jsem naprosto zoufalý ... JAK DÁL POSTUPOVAT? KAM SE MŮŽEME OBRÁTIT?
No co je pro jednoho krása pro druhé noční můra. Bohužel, byť je to paráda, že netopýři nevymřeli, ale pro vás je to jistě noční můra. I když bylo stanovisko zamítavé, určitě bych to nevzdávala a jak se říká leštit kliky a chodit a chodit až je uchodíte. Sepište si na papír argumenty jak ze svého pohledu, tak i z pohledu toho netopýra. Něco ve smyslu, že jste hrozně rád, že tam máte netopýry, ale ty nebožátka se např. zraňují o okna, háčkůjí do sítí, uvíznou v domě, propadávají kdo ví kam, ne jednou se stalo, že jste odklízel mrtného netopýra na chodníku po srážce s oknem. atd.
Prostě to postavte, tak, že je to špatně pro netopýry. A opravdu se nedat a chodit a chodit až uchodíte. Ono taky to někdy je tak, že pokud to jednou zamítnou a on se člověk nechá setřít, tak to díl neřeší.
Zbuntujte hygienu (zkrz vzteklinu a parazity), místní ochranáře, záchranné stanice, znovu otravujte na dotčených orgánech, co jste už obešli. Prostě se nedejte.
Tak jedině ještě zkusit oslovit Společnost pro ochranu netopýrů. Jj, to bude asi problém..
A nějaká Záchranná stanice zvířat by se neangažovala? Zkusila bych obvolat okolní. Tam bývají takoví nadšenci. Třeba by je nějak pochytali při výletu a přemístili někam na půdu kostela. Zažila jsem, ale hodně dávno a menší počet. Teď na ten vesnický kostel jezdí exkurze a přírodovědci tam představují tři druhy na jednom zimovišti. Určitě bude u nás nějaká společnost přes netopýry. Takoví ti správní cvoci do těchto létounů by se taky mohli zapojit. Pak bych zkusila napsat na Přírodovědnou fakultu UK, katedru zoologie, podobný dotaz, jako tady. Blíží se zima. netopýři se zklidní a snad budou přemístitelní. Vyjímku by mohla doporučit hygiena. Tam se taky ptejte. A písemně, ať máte podklady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.