Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka v noci mňauká

Od: slunecnice odpovědí: 6 změna:
Zdravím,
mám dotaz, jestli někdo nemá podobnou zkušenost, nebo neví čím by to mohlo být. Před rokem a půl jsme si adoptovali kočičí holčičku z útulku, teď jsou ji 2 roky. Asi před měsícem začala v noci tahat po bytě svého oblíbeného plyšáka a mňauká u toho, spíš křičí, klidně 5 minut v kuse. Od té doby to dělá každou noc. Vždy s tím začne, když jdeme spát. Kočka je vykastrovaná, ale i tak si říkám, jestli by to nemohlo být něco podobného jako falešná březost u psa. Nevíte někdo čím by to mohlo být?
Předem děkuju za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

5x

A byla kastrována ovariohysterektomií, tedy děloha i vaječníky pryč? Někteří veterináři-umělci, nevím z jakoho důvodu, vaječníky mohou ponechat, nebo to neumí a část vaječníků zůstane nechtěně, pak může mít říji i kočka po kastraci. Zjistit se to dá zjištěním hladiny hormonů z krve.

Dost možná ale kočka jen zlobí-chce si hrát, však je to živočich s převážně noční aktivitou. Je tedy na vás, přes den ji natolik zabavit a zvlášť večer jí cíleně hrou uhonit tak, že už bude jen ležet a hluboce oddechovat a na další hru nebude mít sílu. Po takové hře nasypat pěkně plnou misku, zavřít dveře od ložnice a kočky si nevšímat. Byly doby, kdy se mnou spaly kočky v ložnici a v posteli, ale už pěkných pár let spí odděleně. Můj klidný spánek je mi svatý a kočky jsem schopná, kdyby dělaly bordel, zavřít na noc kamkoliv. Moje máma je otrokem svých dvou koček. Pořád si stěžuje, že jí nenechají spát, že po ní šlapou. Na radu, ať je zavře do jiného pokoje, neslyší. Hm, každý svého štěstí strůjce, kočky by si po čase zvykly, že když páníček spí, tak prostě spí a ony mají smůlu.

hodnocení

3x

Chce se vám zavděčit. Myšku vám přitáhnout nemůže, tak táhne plyšáka...

max*
hodnocení

1x

Jenom domněnka: Trochu v ní zůstala kočičí máma a chtěla by koťata. Ten plyšák jí je trochu nahrazuje. Zeptejte se veterináře, jestli by to mohlo být.

etana*
hodnocení

0x

Jen hádám, s tímhle jsem se za svůj kočičí život nesetkala, že jen v noci, ale nejspíš se opravdu mrouská nebo dokonce má "falešnou březost". I vykastrovaným někdy zůstává produkce hormonů. Můj vykastrovaný kocour měl občas tendence k sexu a bezmála byl úspěšný.

Nebo byla kočička špatně vykastrována, u holek se to může stát. Co s tím ale netuším. Pokud jí dáváte kočičí mléko, přestaňte, ale nakonec s ní budete muset navštívit veterináře.

72mona3*
hodnocení

0x
Přikláním se k možnosti, že volá kvůli kořisti. Pokud je to intenzivní a krátké a netrvá to celou noc. Jak zavolá máte k ní přiběhnout a hrozně ji pochválit. Kolegyni to teď také začala dělat jedna kočička. Specializovala se tedy na gumičky do vlasů, takže ty jí koťata rozhodně připomínat nemohou. M.

dory
hodnocení

0x
Zdravím,pouštíte ji do ložnice když jdete spát? Nebo před ní zavřete dveře? A jak jste to do teď doma řešili když mnoukala? Věnovali jste ji nějakou pozornost? Třeba, že jste ji okřikli, nebo šli pohladit nebo cokoliv? Mě to kočky začaly dělat taky hned po tom co jsem je přestala pouštět do ložnice. Pomohlo jen to že jsem mňoukání začala ignorovat. Teď to ještě někdy dělá ta jedna, ale když nijak nereaguju, tak po chvíli přestane... Snad vám to nějak pomůže. Pak bych se ještě zkusila zamyslet nad tím, kdy to začalo. Co se u vás doma změnilo. Kočky nemají moc rady změny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]