Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za brouka

Od: jindrisek odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, při toulkách Šumavou objevil syn tohoto zajímavého brouka. Nevíte jaké je jeho jméno? Děkujeme

Co je to za brouka

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kobylka zelená. Jedno z vývojových stádií ještě bez křídel nebo zatím křídly zakrnělými.

doplněno 02.11.20 13:11:

@72mona: Nic proti. Jen u kobylky smrkové jsem nenašel stejnou/podobnou barvu, tedy do zelena. Vzdycky (až na nymfu) je zobrazená pouze v hnědé.

doplněno 02.11.20 15:37:

Po příspěvku @jofa: ustupuji a souhlasím. Všechny znaky nasvědčují Kobylce smrkové. Inu nikdo nejsme neomylní, takže se omlouvám.

jindrisek
hodnocení

Děkuji, bez těch křídel to vypadá zcela jinak

72mona
hodnocení

2x

No, vzhledem k výskytu... Co kobylka smrková? M.

doplněno 02.11.20 13:23:

no, satame, já tam jistou podobu vidím;)

www.biolib.cz/cz/taxonimage/id5371/?taxonid=90

doplněno 02.11.20 13:25:

mizerný odkazy*zed* biolib.cz/...

biolib - tam jsem byl taky*smich*

72mona

Tys byl asi všude :-D A viděls ty bílé skvrnky na tykadlech? U zelené je nevidím.*nevi* A hlavně předpokládám jistou toleranci a variabilitu v odstínu. M.

Ano, byl jsem všude, vše jsem viděl, všechno znám, nic mi neuteče a nikdo na mě nemá*haha*

Mono, doufám, že ses neurazila a bereš to jako srandu*placni*

72mona
Ne ne, já to přesně tak myslela*smich* M.

72mona
hodnocení

1x

Tak ještě jeden odkaz. A hotovo*hledam*

naturabohemica.cz/...

jofa*

Samozřejmě, že kobylka smrková.

Vzdávám čest tvým znalostem. Škoda, že tě takhle nemůžu obodovat.

72mona
@jofa - děkuji za potvrzení. *palec*

Mono, teď mě tak napadlo: Co když se ty ku.vy zkřížily?*haha*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]