Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit asfalt?

Od: mizizi odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny,prosím poraďte,přítel byl odpoledne na procházce s naším pejskem,neuhlídal ho a hafin mu ťápl do asfaltu,naštěstí jen jednou packou,co šlo jsme ostříhali,ale má to hlavně mezi polštářkama.Zkoušela jsem čistý líh,potom pacičku namazat,ale stejně tam ještě nějaký ten asfalt zůstal,nevíte prosím někdo jak ho odstranit?Budu vděčná za každou radu,předem díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Překvapivě vám pomůže vymývání jedlým olejem. *palec*

lidka*
hodnocení

3x

Tak já k tomu ještě přidám i ostatní čištění skvrn od asfaltu - teď v létě se to může hodit. Takže první rada: dítě = pejsek. A hnedka půjdu zkontrolovat pantofle, dělali u nás novou silnici a nějak jsem se podezřele lepila. *ee*

Skvrny od asfaltu
- z dítěte: nejsnadněji ho odstraníme obyčejným sádlem a poté omyjeme vodou.

- nejprve seškrábneme nahřátým nožem vrstvu asfaltu. Pak skvrnu změkčíme tukem (máslem, stolním olejem, sádlem nebo vazelínou) a dočistíme ji tetrachlórem, benzolem, sirouhlíkem nebo trilenem na sirném savém papíru, který raději několikrát vyměníme. Čisticí prostředek nanášíme na skvrnu hadříkem, jímž znečištění vytíráme. Samozřejmě tak, aby se skvrna nezvětšovala;
- skvrnu nejprve změkčíme tukem, potom tupým nožem nebo Ižičkou přebytečnou vrstvu odstraníme. V řadě případů jde zbylou skvrnu (například z ponožek) vyprat běžným způsobem;
- ze syntetických látek odstraníme asfaltové skvrny benzínem;
- z obuvi smyjeme skvrny kartáčkem a mýdlem;
- přijde-li k vám na návštěvu asfaltér a zanechá po sobě skvrny na koberci, postupuje se takto: odstraňte přebytečnou vrstvu tupým nožem, navthčete ji benzínem na čistění a po chvíli na ni naneste kašičku z benzínu a magnézia. Po zaschnutí vysajete vysavačem;
- stejnými způsoby můžeme vyčistit i skvrny od dehtu a kolomazi.

martina30*
hodnocení

0x

Udělala jsi to dobře,ale mám dojem,že budete muset po troškách oddělávat na asfalt asi nic nebude učinkovat...

mizizi
hodnocení

moc děkuji za radu,ten jedlý olej určitě vyzkouším,to mě nenapadlo,ale teď nechám hafina trochu odpočnout,abych ho moc netrápila,ještě jednou díky a přeji pěkný nedělní večer

mizizi
hodnocení

Krásnou neděli Vám všem,tak jsem na ten zatrolenej asfalt trošku vyzrála,promastila jsem pejskovi pořádně pacinu,nanesla ještě trochu masti na fášek a tlapku do rána zafašovala,sama jsem nevěřila tomu,když jsem ten obvaz sundala.Asfalt z packy byl skoro pryč,vymyla jsem to psím šamponem a je hotovo.Píšu to hlavně proto,kdyby se to přihodilo někomu jinému,tak tento postup třeba vyzkouší a taky mu to pomůže.

lidka*

Díky za zprávu, že pejskovi rady pomohly. *tuc* Opravdu je škoda, že většinou se tázající již neozvou, jak to dopadlo a tak nepotvrdí (nebo i nevyvrátí) naše rady. Jak přesně píšete, to je pro ostatní, kdo na poradně nejprve hledá radu v "archivu". Přeji krásný den! *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]