Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Objevilo se u nás na zahradě toulavé štěně (fena), může jí být něco mez půl a třičtvrtě rokem, navíc nemá ani obojek ani známku, prostě nic co by naznačovalo majtele, ani nevypadá že by jí nekdo trénoval skáče na lidi (tím spůsobem že je šťastná, né že by utočila) zkoušel jsem i povely jako třeba sedni za pamlsek ale nic. Ptal jsem se sousedů z poloviny vesnice a nikdo nemá tušení či by mohla být. Tak jsme jí dali půlku konzervy psího žrádla, jen se po tom zaprášilo, nechtěl jsem jí toho ale dát víc, protože jestli dlouho nejedla a teď bych jí toho dal víc aby to nevyzvracela?
Je tu ale ještě jeden problem, náš pes se s ní nedokáže vyrovnat, ta fena je naprosto v klidu jen ho očuchává ale ten náš jak se k ní dostane blíž tak hned začne zuřivě štěkat a vrčet, i přesto že je skoro poloviční oproti ní. když jsem s ním šel na obvyklou procházku, přidala se i fena, která šla naprosto vklidu vedle ale jakmile se přiblížila k tomu našemu hned po ní vijel, během kilometru se do ní pustil asi 9x. Obdivoval jsem ten klid s jakým to snášela, protože vždycky když po ní vijel, tak jsem ucukl obojkem aby se k ní nedostal, ale ona to vůbec nevnímala.
Zkusili jsme jí nechat venku za plotem jestli by se třeba neobrátila a nešla domu, ale než jsem se nadál protáhla se dírou v plotě a zase byla na zahradě.
Napadá vás jak se v takovéto situaci zachovat? Na jednu stranu bychom si jí klidně nechali, ale nechceme riskovat že jí ten náš pokouše, navíc pokud má třeba blechy tak bych nerad aby je zatáhla domů. Momentálně leží před vchodovýma dvěřma
PS. ve psích plemenech se nevyznám ale nejvíce mi připomíná toho na obrázku (americký labrador) až na uši ty spíše připomínají pitbulla, vyfotil bych jí ale momentálně je venku tma.
Pokud je takhle mírná, třeba se jen zaběhla a někdo ji hledá. Zítra bych ji na vašem místě zkusila vyfotit a dala to na facebook, kolikrát tam někdo pejska hledá nebo že ho našel. Jinak bych myslela zkusit vašeho s ní seznámit , případně útulek. Ale podle vašeho popisu to vypadá, že žila v rodině a je na lidi zvyklá, sice není vychovaná, ale to by asi nebyl tak velký problém.
Od sousedky jsem se doslechl že ji tu vyděla pobíhat už před třemi dny,
Nenapadá vás jak bych ho s ní mohl v klidu seznámit? Nerad bych aby tekla krev. Na druhou stranu teď je máme odděleně, fena nám leží před dveřmi, a ten náš na ty dveře kňučí a škrábe že chce ven ale jakmile jsme ty deře zkusili otevřit začal na ní štěkat a museli jsme ho od ni držet zpátky.
Děkuji za radu, a pokud vás něco napadne budu rozhodně rád, když se o to se mnou podělíte, přeji dobrou noc.
Na internetu je mnoho návodů, podívejte se třeba na hobby.instory.cz/... , před několika lety jsme měli staršího psa - byl klidný, v pohodě - dcera v pubertě si přivedla absolutně nevychovaného ročního ridbecka , byl to docela problém. Ten vyžadoval výsadní postavení , chodili jsme do práce a dcera do školy, tak nebyl čas na nějakou větší výchovu. Nakonec jen díky klidu původního psa si na sebe zvykli a mohli být spolu. Docela by mě zajímalo, jak to zvládnete. Možná ten náhubek by byl pro začátek vhodný.
Zdravím. Psi se seznamují na neutrální půdě. Pokud přivedete nového psa rovnou do teritoria toho, kterému to patří, bude nového považovat za vetřelce, a po zlém ho požene. Navíc, nejdříve je nutné, abyste vy sám věděl, jak s fenečkou naložíte. Dokud váš pes ucítí vaši nejistotu, fenečku nepřijme. Ida
Zkuste držet odděleně. Ale asi nemáte možnost.
Mít dva psy je už zátěž. Na úklid, na krmení, veterinářský dohled, poplatky, zničená zahrada, čas na venčení.
No, škoda, když je to mladý, hodný.
Jinak také mohl pejska někdo vyhodit z auta, ujet a tak se ho zbavit.
Mnoho rodin pořídilo psa dětem, na jejich škemrání, a časem se ekonomická situace u nich tak zhoršila, že toho psa prostě neutáhnou.
Váš pes žárlí. Nemáte možnost udělat v rohu zahrady nějaký provizorní kotec, ohradu?
Kočky se také drží odděleně, aby si na sebe zvykly. Kdyby fena hárala /to bude za chvíli/ tak budete mít zase opačný problém.
Váš pes cítí konkurenci, tak vyjíždí. Podle mě ale dělá jen bububu, protože pes fenu napadne málokdy. Obráceně by to bylo horší (doma fena a přišel pes). Jestli si ji tedy chcete nechat, tak si myslím, že se srovnají sami a brzy. Čip by teoreticky mohla mít také, ale pokud nemá ani obojek, tak se ji někdo zbavil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.