Nejste přihlášen/a.
Dobrý den jedná se o naši andulku které jsou 2roky.Z ničeho nic se jí najednou začal prodlužovat zobáček
a mi se bojíme oco se jedná...Bojíme se aby brzy nepřestala jíst!Nevíme vůbec čím to může být!Poraďte prosím.
Andulky potřebují obrušovat zobáček protože roste neustále. Je potřeba, aby si ho obrušovala sama o něco tvrdého, třeba kus starého vyschlého dřeva. Někdo dává tvrdou kůrku z chleba, ale není to to pravé, ptotože obsahuje kvasnice a to andulky moc nemusí. Dá se na to koupit něco ve zverimexu. Dejte na to pozor, protože se stává že andulka pojde hladem. Řeší to také veterináři a vůbec nemusíte mít obavu tam zajít. Ať se daří
Dobrý den! Určitě ji kupte sépiovou kost. A navíc jsem dávala do klece čerstvé větvičky černého bezu - bez listí. Asi tak v průměru zhruba 1 cm i víc. Vždycky jsem to "šprajcla" šikmo napříč klece, aby se na ní andulák udržel a hned se do toho pustil. Do týdne byla oloupaná dohola. Kůra nebaštil, jenom olupoval. Dávala jsem mu i větvičky z jabloní, protože v zimě jsem se pro sníh k bezu nedostala a zásoby, které jsem si na podzim udělala - došly. Sice jsem později četla, že jsou pro ně jedovaté, ale bylo to v pohodě. Možná se k tomu ještě někdo vyjádří. Určitě ji větvičkou i sépiovkou potěšíte!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.