Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
našel jsem prázdné akvárko, škoda ho vyhodit, chtěl bych ho využít jako terárko, rybičky ani želvu nechci. Velikost je 81x35x35cm.
Ale problém je, že nevím, co do něho koupit. Nechci aby zvíře nějakým způsobem strádalo, ideálně bych volil nějakého hlodavce nebo hmyzožravce. Hlodavci nejsou ale úplně nejlepší pro chov v teráriu, které není dostatečně odvětrané, ale nevím, co je nedostatečně odvětrané terárko. Z vrchu by bylo odvětrané, udělal bych tam něco z pletiva nebo plech a v něm díry navrtané, ale jestli by to stačilo, to netuším.
Uvažuju o těchto variantách:
křečík Roborovského, plšík africký, potkan, osmák degu, ježek bělobřichý (hmyzožravec)
Co byste mi doporučili vy?
Už jsem hodiny strávil na internetu hledáním informací, tak vím, že třeba potkani by měli být ideálně dva a stejného pohlaví atd., ale nemůžu se rozhodnout, co opravdu pořídit.
Děkuji za tipy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.