Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sůl na akváriu

Od: radek123 odpovědí: 8 změna:

Koupil jsem starší akvárium a na zadní stěně z venku je zázračná sůl ..zkoušel jsem technický benzín i líh a nic nepomohlo...nemáte někdo zkušenosti...mám ho pruhledne že všech stran a tapetu nechci dávat...děkuji předem...zkusím všechno..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x
A co to je ta zázračná sůl? M.
doplněno 26.10.20 15:35: Zkuste vyfotit, ať máme představu. Myslíte, že to tam minulý majitel udělal schválně nebo se to vytvořilo samo (působením vody z akvária)?
radek123
hodnocení

Původní majitel to prý používal jako terarium,tak je mi záhadou kde se to tam vzalo..

hodnocení

2x

Nevím co je zázračná sůl ani ve spojení se sklem tento pojem nemůžu najít. Domnívám se, že jde o nějakou povrchovou úpravu skla, aby nebylo čiré.

Pokud to není vyleptané do skla, ale je to opravdu jen povrchová záležitost zkuste ředidlo. Na sklo můžete zkusit skoro všechno. Líh i benzín jsou docela slabé. :)

radek123
hodnocení

Za to zázračná se omlouvám...nějak jsem to tu přehlédl,že mi to tu napsalo...po benzínu to na vteřinu zmizí a zase se to udělá zpět,,,tipují na to tedy na sůl...

jofa*
hodnocení

0x

Původní majitel tam měl asi něco nalepeného či jinak naptlaného. Vemte nitro ředidlo a musí to jít dolů. Benzín a líh jsou nanic. Pokud to není naleptané sklo .

hodnocení

0x

Líh a benzín je k ničemu. Zkuste toluen, nitroředidlo, syntetické ředidlo, roztok hydroxidu sodného (třeba "barvožrout"), kyselinu solnou...

Pokud je to ale na skle vyleptané, nebo vybroušené, nepomůže nic.

radek123
hodnocení

Zkusil jsem redidlo6006 a nic ani jsem si neskrtl

jofa*

6006 je syntetické tim nejde čistit mnoho věcí. . Pokud to nepůjde 6000 nitro, tak už ničím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]