Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mamka měla v domě myší hnízdo, stará po odhalení někam zmizela a zůstaly tam 3 mláďata.. Jsou malá, cca 4 dny stará, je nějaká šance je "zachránit"? Nemám srdce na to, nechat je někde jen tak nebo jim něco udělat.. Klidně je vypiplám a pak pustit někam dále od lidí - poradí někdo čím případně krmit?
Díky
Normální člověk by to vyhodil do kamen nebo spláchl do záchodu. Jestli se stará nevrátí a jsou hodně maličké, nepřežijí. Ale ona má více vrhů do roka, tak to je příroda, když tenhle vrh zanikne.
Jedině si najdi kontakt na Záchrannou stanici zvířat a ptej se tam. Znám osobně dvě: Pasíčka nebo Bartošovice.
Byť jde o starý dotaz, tak přidám svoji zkušenost a údiv. Řešila jsem nyní stejný problém co zadavatelka. Jedná se ale už o starší mládě, což je jednodušší. Stačí googlit a podívat se na YouTube apod. Já dokrmuji šuš. mlékem pro štěňata. Přestože je myš považována za škůdce, tak jde o nesmírně důležitou součást ekosystému (potrava pro dravce a další zvířata atd.), ale především je to živý tvor, který by v případě, kdy v domě škodí, měl být humánně likvidován. Zjednodušeně řečeno, ať to má za sebou rychle a co nejméně trpí. Několikrát jsem lopatou musela ukončit trápení polomrtvé myši, kterou chytila kočka. Chápu, že myši často škodí a je potřeba se jich nejen v domě zbavit, ale ten, kdo hodí mládě nebo dospělou myš do kamen nebo záchodu, tak je opravdu zrůda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.