Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mainská mývalí, povaha

Od: alik® odpovědí: 15 změna:

Musela jsem se po 16letech rozloučit se svým miláčkem kocourem Mikešem a hledám teď náhradu. Líbila by se mi Mainská mývalí. Má někdo zkušenosti? Jaká je to povaha, jsou mazlivý? Netrpí na nějaké nemoci. Můžete mi prosím poradit, abych si nekoupila starosti místo radostí. Budu vděčná za každou odpověď. Dík Alik.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

7x

Já jí měla s přítelem. Byla krásná, drahá ... ale takova "nijaká". Mazlivá nijak extra nebyla, tak normálně, někdy mi přišlo, že jí doma překážíme :) Já mám takový dojem ze všech "značkových" koček co máme v rodině. Možná chyba na mé straně, ale já z těhle koček necítím charakter *nevi*

Po rozchodu s přítelem mainská kočka zůstala u něj, kde se měla dobře a plnou péči, přesto se dožila jen 4let. Náhlé selhání organismu. Podobný osud měly i některé britské kočky v rodině...veterináře to nepřekvapilo.

Já si pořídila venkovního kocoura a kočku a neměnila bych. Ten dobrý skutek je k nezaplacení a povaha těhle obyčejných koček mi sedí. Každý má jiný pocit a zkušenost, ale mě sedí obyčejné kočky se kterýma je sranda, zdravé, odolné mazlivé...

doplněno 18.10.20 14:38:

je to každého rozhodnutí, ale já bych vždycky dala přednost nalezenci... měla jsem ještě třetího kocourka, nalezeného jako malinkatého, ustrašeného, nemocného. Byl celý bílý takže byl i hluchý. Zemřel mi nedávno po dvou letech a dodnes bulím jak děcko. Taky náhlé selhání, protože ty bílé jsou slabé celkově, možná srdce, nevíme. Lepší a vřelejší vztah jsem neměla snad ani s člověkem. Ta vděčnost a láska byla nepopsatelná do poslední minuty.

hodnocení

6x

To samé u mé matky, 5 let a náhlé selhání organismu.

Není nad českou jedlou. .

Ráno vstanu že pojedu do práce a pod kolem se krčí malilinkaté koťátko, no a už jí je 10 let:)

Mainská mývalí, povaha
Mainská mývalí, povaha #2
hodnocení

Ta vaše je krásná. já měla nalezence z krabice na poli. Selhaly mu ledviny což není v 16ti letech nic divného. Vždy jsme měli obyčejnou micinu z ulice a vždycky se dožily přes 10let. No a Mikeš už byl poslední mazlík. Venku mám ještě dvě nastěhované od sousedů, ale ty se spíš bojí, ale zato chytají myšky. Je fakt že jsou asi nejlepší. Počkám až se k nám zase někdo zatoulá. Dík za odpovědi.

Dík.

Nečekejte, zajděte do nejbližšího utulku a vemte tu nejškaredější co tam budou mít

Z tohohle, vyrostlo za 4 měsíce toto

Mainská mývalí, povaha #3
Mainská mývalí, povaha #4
hodnocení

Je nádherná. Měly jsme takovou Kačenku, bylo jí 13let.

pb®
hodnocení

5x

Čím víc u laiků oblíbené plemeno, tím víc to chovatelé prskají jedno přes druhé s vidinou výhodného prodeje koťat a tím víc se na to nabaluje chov bez PP a množírny. Mainky jsou oblíbené velmi. Ještě před 20 lety byly na výstavě tak 2 a ještě ke všemu ze zahraničí, dnes jsou na výstavě nejzastoupenějším plemenem. Tedy z původně přírodního zdravého plemene se stalo plemeno zdravotně zatížené a je třeba kupovat z prověřeného testujícího chovu. HCM, dyspalzie, dost často se vyskytují různé alergie. I velikost už není to, co bývalo. Bohužel, žádné testy nejsou povinné, jen doporučené. Návrh na povinné testování dysplazie neprošel kvůli tomu,že nemáme dostatek veterinářů, kteří umí kočky (u psů to umí, kočka je něco jiného) dobře zrentgenovat a přečíst rentgen.

hodnocení

4x

Dvě nádherné mainky vidívám ve francouzském okně. Poznají mě a jdou se se mnou vítat, když jsou otevřené dveře a já zavolám. Ale jinak je neznám, máme siamáky a orientálky. *hej*Jen bych chtěla dát, možná nevyžádanou, radu. Až najdete chovatele, požádejte, ať kotě "vymazlí". Každý chovatel ví, co to znamená. Je to v tom, že kotě je zvyklé na ruku, mazlení, hru a také na manipulaci, která je nutná při péči a ošetřování. Prostě, kotě se nesmí bát ruky.

liska5

Přesně tak. Nám se občas narodila ve stodole. A když nám je kočka nepřinesla, nebo jsme je včas neobjevili, bylo umění je chytit. Koťata zdrhala, prskala, dokud jsme je sami nelapili nějakou lstí. Pak ta socializace trvala déle. Některým zůstala ta plachost hodně dlouho.

hodnocení

3x

Na FB je několik skupin milovníků koček se stovkami účastníků. Tam se asi nejvíce dozvíte o zkušenostech s různými kočičkami. I když si to musíte trošku rozumně přebrat, jako ostatně vše na netu*smich*

Co se mé zkušenosti týká, každá kočka je osobnost a nejlepší do domácnosti jsou obyčejné české "míchané" kočky. Nejsou obecně choulostivé, náchylné k nemocem a při dobré péči se v průměru dožívají cca 14 - 18 let.

milancernik
hodnocení

3x

Dobrý den,

měl jsem 2 úžasné mývalí kluky. 1. se dožil 5 let (musel jsem ho nechat uspat),měl špatné srdíčko.Přišel na to veterinář v jeho 1. roce.Vrozená vada.Nedalo se léčit.Ale byl to bojovník... 2. mi odešel asi přd měsícem.Dožil se 10 let.před 3 měsíci jsme zjistili špatné jaterní a ledvinové testy,dostal dietu a prášky na snížení tlaku.Hodnoty šly dolu,kočkoun ožil,paráda.Až jednoho dne to nečekaně přišlo.5 min a byl pryč... Možná srdíčko,možná embólka nevím...

Povaha záleží určitě na chovateli od kterého kočkouna máte.Já musím říci,že oba byli opravdu společenský,měli rádi smečku pohromadě.Na přímé mazlení moc nebyli.Ano ,chvilku to vydrželi a pak podle nálady vás více,nebo méně kousnuli,jako že dost!Nicméně být v přítomnosti svého dvounožce to ANO.Oba byli vítací (teda,ten první nevítal posledně příchozího :-D).Oba byli děsně zvědaví.Návštěv se oba báli,raději vyklidili pole.Žili ve 3+1.Mohli po celém bytě a myslím,že byli spokojení.Za mě musím říci,že byli oba opravdu velcí kamarádi.Já osobně mainky miluju,ale mám kamarádku,která má za 8 let již třetího kočkouna...Myslím,že to opravdu je o množení za účelem výdělku...Je to krásná kočka,majestátní,hrdá a ví to o sobě :-D.Lidem se líbí,jsou opravdu populární.Za mě ano,fakt je miluju,ale obava o jejich zdraví je na místě.Srdce,ledviny...

Mainská mývalí, povaha #5
Mainská mývalí, povaha #6

senior
hodnocení

2x

Zrovna jsem viděla na Blesk tlapky video, kde nabízejí 4 kocourky, bílo zrzavé, i každého zvlášť a protože neznají venek, tak jsou vhodní jen do bytu. Odebraní od nezodpovědného chovatele, paní v depozitu z nich udělala péčí nádherná koťátka. I když za pár měsíců bude většina bytových koček okukovat venkovní dveře a být zvědavá, co je venku za hmyz a za ptáčky, travička na vitamíny, na okus.

Byli nádherní, jak si hráli. Hned bych si jednoho vzala, ale už mám kočku a ta nikoho nesnese.

Zde videjko.

tv.blesk.cz/...

Nenaleťte množírnám a raději pomozte těmto nebo v jiných útulcích. Budou odčervená, kastrovaná, oočkovaná, kontroly na Fiv a Felv.

V každém útulku Vám doporučí právě tu kočičku, kterou byste chtěli - mazlicí. Oni znají ty povahy. A pokud chcete nějakou hodně chlupatou, tak i ty se najdou.

senior

Jestli máte přístup na FB, tak se podívejte na Příběh Elišky a jejích pulčíků.

Je to paní v bytě, kde se stará asi o 30 kočiček /které potřebují pomoc/, ale když k ní přijdete, tak to vůbec nepoznáte, jak je tam čisto a uklizeno.

Je to někde u Chrudimi, jestli si to dobře pamatuji. Paní také potřebuje odběr. Neteř tam odvezla ošiřelé malinké mládě, matka přejeta na silnici, a za pár týdnů nádherný kocourek. Tak to vím od ní, že paní pečuje o kočky, až se jí rozpadla rodina.

Když paní v depozitu žije celý den s kočkama, tak je zná, zná povahu každé. Musíte mluvit s těmi, kdo ty kočky ošetřují. když se podíváte do knih, tak to tak všeobecně, a vždycky jsou v povaze výjimky. Jako u lidí.

lucie*
hodnocení

0x

alik® ... pokud jste měla vždycky kočky z ulice, mohla byste být dost zklamaná ze "značkové"kočky. Můj osobní dojem. Ony jsou sice krásné, ale chybí jim taková nějaká jiskra, nevím jak to popsat.

Třeba na fb je několik skupin (u nás třeba místní kočiči školka nebo vzdálenější Srdcem kočky...) a tam jsou nalezenci o které se dobrovolnice starají a nabízejí dále. Někdy se raději nedívám, protože bych chtěla dát domov spoustě koček. což nejde, tak at na to nemyslím. Ale jde si vybrat nebo počkat na osud.;)

hodnocení

Já nejsem rozhodnutá, že dám plno tisíc za kočinu. Líbí se mi že mývalka je veliká a je to jedna z možností. Proto jsem chtěla vědět jakou mají povahu. Ale asi počkám až se objeví kotě co potřebuje pomoc. Moc se mi stýská po Mikešovi, byl to člen rodiny a navíc se narodil stejně jako vnučka a vyrůstali spolu.

lucie*

...mi povídejte...ten bílý co mi umřel - našli jsme ho s dětma (měli 2roky) a i tak si pořád pamatují, kde jsme ho našli. S posledním synem doslova vyrůstal "od kolébky", je na všech fotkách od mimina.

Jedna moje kočka je "hyenovitá - želvovinová" a můj veterinář je nazývá ufony mezi kočkama *smich*a fakt jsou jiné. Extremně věrné a zároveň zabijácké (uloví vše co vejde do bytu) Když srovnám s tou mainskou nebo britkou co máme v rodině, tyhle obyč kočky mi dávají víc přátelství, věrnosti, lásky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]