Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování kočky

Od: mori® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti s nežádoucími účinky očkovací vakcíny u koček? Včera jsem nechala naočkovat 4 měs. kocourka a ještě týž den prospal celé odpoledne, večer měl zvýšenou teplotu, byl malátný. Kvikal, asi bolestí, pak jsem zjistila, že ho bolí celá jedna přední noha, vlastně od lopatky (místa vpichu) dolů. Stačilo se ho jen dotknout a kňučel. Teď na tu nožku došlapuje hodně opatrně. Dnes už je trošku lepší, nají se, dojde na záchůdek a pochází po bytě, víc polehává. Veterinářka mi říkala, že to může být právě po této konkrétní vakcíně. Náš předchozí kocour a druhá nynější kočka byli očkováni jinou vakcínou, a nikdy žádná reakce nebyla. Kocourka mi je líto, protože je to milé a čiperné kotě, nalezenec, ale tak snad se z toho dostane a příště budu požadovat jinou vakcínu. Budu ráda za vaše zkušenosti. Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Tohle budou vědět spíš chovatelé, kteří chovají dlouhá léta a odchovávají několik vrhů koťat ročně. Ti vědí, že dám příklad PureVax byla dobrá, ale teď po ní mělo několik koťat různých plemen od různých chovatelů problém. Biofel už radši nedávej atd. Jsou to příklady, s uvedenými vakcínami jsem nikdy neměla problém, ale vím, že FB ve skupinách se občas taková informace vyskytne a zkušený chovatel ví, jakou vakcínu ano a jakou radši ne.

Jinak obecně velkou zátěží je vakcinace vztekliny, po které se může vyskytnout postvakcinační sarkom. Na běžnou 4-kombinaci takové reakce nebývají.

72mona
hodnocení

0x

Bylo by dobré uvést, o jakou vakcínu jde. M.

hodnocení

Nebyla jsem si jistá, jestli tu můžu uvést konkrétní značku. Je to Biofel. Poprvé u tohoto kotěte, u ostatních koček to byl Purevax a bez problémů. Vzteklinu nedáváme.

wanesa*

Na Biofel si chovatelé dost stěžují, ale obě moje kočky jsou jím očkované i Biofelem proti Borelióze a vždy byly v pořádku...

hodnocení

0x

Mam 2micinky,v prosinci je nechavam pravidelne ockovat ,je to nejaka 3kombinace,ta jedna uplne v pohode a ta druha te to trva 2dny nez je zase ta stara,u kazde je jina reakce.

wanesa*
hodnocení

0x

Mohli se také trefit kocourkovi jehlou do nervu, to potom bolí hodně dlouho..A když ho bolí jenom ta pacička,tak to na to vypadá...Zašla bych raději na veterinu hned.Pro jistotu..

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Kocourek už je v pohodě. Příště budu chtít jinou vakcínu.

Také nezapomeňte, jakmile vet vytáhne jehlu, promasírujte to místo, ať se prokrví a sérum nezůstane na jednom místě, ale aby ho krev roznesla. I u očkování i u léčivé injekce. Pak je stav toho místa mnohem normálnější, bez bulek a bolestí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]