Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doroste kohoutovi ocas

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Švagrová koupila kuřata - slepičky, aby nelítaly tak jim sestříhala křídla i ocas.

Po čase jedna začala kokrhat - byl to kohout.

Ale místo krásného "prohnutého " ocasu má jen krátký pahýl a navíc je to "vlašák".

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x

Vždy to bude už mrzák, ne překrásný vlašák. Řeknite švagrové, že se u létavých slepic zastřihává JEDNO křídlo, ne dvě a vůbec ne ocas.

hodnocení

0x
Mrzák na vždy :) :) no to jsou mi rozumy. Slepice přepeřuje myslím tak 3x do roka takže peří vypadá a naroste nové. Kde jsou slepice, tam se válí peří. Kdyby to bylo doživotní jak tvrdí ID , tak bude plný výběh plešatých holátek :)
I to zastřihnuté křídlo se musí každý rok zastřihovat znova.
id

Ale kuš, nepíši, že kohoutovi něco na ocasu nedoroste, ale už to nikdy nebude původní vlašák, jasný?

lidus*

Id má pravdu.

ID má pravdu ale já mám slepice :)
Žádné peří není na slepici na věky. Vypadne a naroste nové. I to z ocasu.
72mona3*
Měli jsme kohouta, kterého za ocas čapla liška. Přišel o všechna ocasní péra. Vše dorostlo. M

floro*
hodnocení

0x
Při preperovani ostrihanabrka vypadnou a naprostou nová. Stříhat ovšem ocas je úplná blbost, stačí lehce jedno křídlo. Jo a stříhá se jen těm, co opravdu lítají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]