Nejste přihlášen/a.
Náš pes je "úchyl" na srnky. Jezdí s námi hodně autem a srnu pozná přes celé pole (i když já vidím sotva šmouhu) a štěká a vyvádí... Prostě srny s ním kdekoliv strašně cvičí. ALE když jdeme na procházku okolo obory, kde je se srnkami na vzdálenost 2 metrů, vůbec nic to s ním nedělá. Vysvětlíte mi prosí někdo, čím to je? Pes si jich ani nevěimne, jako by neexistovaly. Je možné, že má zvíře v zajetí jiný pach než to divké? Nebo čím to může být...?
Zdravím. Řekla bych, že to má spíš souvislost se špatným zrakem psů. Obecně mají horší zrak než člověk (zvlášť, když se objekt nehýbe), navíc zorné pole o cca 1,20m nižší. Takže zvíře v dálce jim připadá jako prcek, tudíž snadná kořist. Ale když jsou srnky v oboře jen 2m daleko, jsou mnohem větší než pes, navíc je jich tam celé stádo. O snadné kořisti nemůže být řeč.
A k tomu plotu, naše jedna akita ve věku kolem 6 let, když jsme šly kolem obory (kde srnky už nebyly), jen tak z místa bez rozběhu si přeskočila 2m plot, jako by se nechumelilo. Do té doby plot nepřeskakovala a od té doby taky ne. Tak mi došlo, že ploty jsou pro psy jen psychická zábrana, ne fyzická. (Záleží samozřejmě na velikosti psa). Máme plot 1,5m, a od té doby vím, že kdyby chtěly, dostanou se za něj jako nic. Nikdy to však neudělaly. Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.