Dobrý den, na strome u našeho panelaku je ve výšce asi 12 metrů uvíznuta kocka. Nevím odkdy, ale vsimli jsme si ji odpoledne. Hasiči řekli, že nikam nejedou, že musíme sehnat majitele, spolek ochránců zvířat taky nepomohl, policie nás odkázala na odchytovou službu, její pracovnici ale nesmí do výšek... Vylepila jsem pár plakátů, jestli bychom nesehnali majitele. zatím nic. Kočka tam pořád je a nehne se z místa. Co s tím? Chtěla bych jí pomoct. Máte někdo nějakou radu?
Za mých mladých let by ji sundal skoro každý cca 15letý kluk a ještě by z toho zachraňování měl srandu. Dneska se z toho dělají složité operace a nikomu se do toho nechce.
Pokud máte v okolí někoho, kdo dělá výškové práce, zkuste ho oslovit zda by tu kočičku z lásky ke zvířatům nesundal
Já mám zase kamarádku, co sundavala ze stromu dětem míč a již je deset roků na invalidním vozíku.
72mona
@ maky - to jsem chtěla také napsat. Každý může odpovídat jen sám za sebe a pokud by se v dnešní době nějaký mladík nabídl, že tam vleze, nepustila bych ho. Nikdy nevíte. A dvanáct metrů? Kdysi na táboře se nám takhle málem zabil vedoucí. Lezl na strom za ulítlou andulkou. M.
Ještě jsem neviděl kočku, která by neuměla lézt po stromech. Nahoru i dolů. Jedině, že by to byla nějaká chudinka, celý život zavřená v bytě, která viděla strom pouze v televizi.
Dobrý den. Nám jednou vylezla malá kočka, spíš odrostlejší kotě na hrušku a nemohlo dolů. Bylo to asi 7 metrů. Nakonec ho navedla jeho máma, ale slezlo samo. Já myslím, že sleze.
V televizi bývají občas zprávy, jak hasiči zachraňují i kočky na stromech. Ochráncům zvířat jste to nahlásila, je divné, že neudělali vůbec nic. A že i ostatní neudělali také nic. Jenom nevím jak jste tu kočku vyfotili, když je nad zemí 12 metrů. Jedině asi kočku sledovat, možná je ještě v šoku /mohl jí ohrožovat pes a ona se skryla na stromě/ třeba nakonec sleze sama.
Ano, každou chvíli sundavají kočky ze stromů právě hasiči. Minulý rok v Praze na Smíchově, rušné ulici, jsme takhle uviděli na stromě kočku, která se bála a neuměla slézt. Na dotaz u hasičů nám bylo řečeno, že ano, přijedou a opravdu dorazili do půl hodiny. Kočku v rušném provozu sundali a zajistili odvoz do útulku, protože majitel nebyl znám. Tak se přimlouvám, i za tu kočku, pokud tam ještě je, abyste se pokusila hasiče přesvědčit, že i sundavání koček ze stromu jejich práce
terinda
Kočka je přesně v úrovni okna našeho panelákového bytu, ale v horizontálním směru je daleko. Jo a byla ve stresu, protože na ní nalétávaly straky a vydávaly u toho divné hlasite skřeky.
To je práce hasičů a jsou za to placeni. Začni tím, že jim to oznámíš prokazatelně (hovor začněš oznámením "jednání zaznamenávám" i když tísňová linka se nahrává taky...
Kočka je blbá, ale nechat jí kvůli tomu zabít mi v pohodě nepřijde...
Znám hodně případů,kdy kočka spadla i z 8 patra a moc se jí nestalo.Mají totiž instinkt,který ji dovolí dopadnout na "všechny čtyři".Takže mbych se na ni vykašlal,a nechal přírodě konat.
Tak všechno dobře dopadlo. Jedni manželé zavolali hasiče znovu, že už je tam druhý den. Hasiči prijeli s plošinou a kočku sundali. Pak ještě nemohli vyjet a museli privolat další techniku. Kočka byla vyděšená, manželé ji vzali domu, aby se trochu dala dohromady, pak ji asi dají do útulku... Jinak díky za rady, připijim na kočku a přeju všem pěkný večer.
72mona3*
Tak děkujeme za zprávu. Jsem ráda, že lidé nejsou k takovým věcem lhostejní. M.
asd1
Tak aspoň že tak.. Nebylo by od věci hasičům veřejně poděkovat jak "rychle" po oznámení vyrazili do akce... Nebýt toho že "otravovalo" víc lidí, tak by se na blbou kočku vykašlali... Tísňová linka se zaznamenává, tak o tom je důkaz a dá se s tim pracovat. Nejsem žádnej kočkomil, ale hasiči jsou od toho aby pomáhali všem v nouzi a když se na to úmyslně vykašlou tak je trest na místě... Navíc to můžou využít jako cvičení... Bych je na ten strom přivázal a nechal je přes noc trošku podusit, aby si taky zahráli kočkovanou...
terinda
Samozřejmě jsme jim děkovali a dokonce zatleskali. Byli opravdu skvělí! To, že nevyjeli hned, chápu. A hlavně tahle parta byl někdo jiný než ten, co přijímá hovory...
Ještě ke kočičkám.Známí mají ve statku několik koček.Jedna vyvedla koťata a když hospodyně vyjela s autem na nákup,divila se, že sousedé na ni mávají a pokřikují.Když se vrátila s nákupem,zastavili ji a sdělili důvod.Kočky mají rády teplo a vlezly si dovnitř k motoru.No a při výjezdu postupně z auta vypadávaly a kutálely se po silnici.Co dělat s tak hloupým stvořením?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.