Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spálenina na tlapce

Od: delina® odpovědí: 3 změna:

Včera si nám kocour zřejmě spálil bříška na tlapkách o dveře běžící trouby,i když jsme si toho vůbec nevšimli.Včera večer začal hůř našlapovat. Myslela jsem, že špatně doskočil, ale pak jsme mu našli na obou pacičkách puchýřek na bříškách přednách tlapek a na dvou bříškách už ho stržený- zaschlý. Asi ho to bolí, protože pajdá a evidentně se vyvyrovává chůze jen na nejnutnější, občas si to líže. Že by tam byl zánět, se nezdá. Jak dál ošetřit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

1x
Mně kočka šmejdila po lince a prošla se i po horké plotně. Vůbec na sebe nenechala sáhnout. Zalezla pod postel a vrčela. Až další den jsem ji mohla prohlédnout. Na jedné pacce zasaženy dva polštářky (chyběla kůže, takže předpokládám, že puchýř praskl). Nic jsem jí na to nedávala, stejně by se nenechala. Jen jsem ji sledovala a kdyby se jí to zhoršilo, nastoupil by veterinář. Zvládla si to ošetřovat sama a za další den už zase lítala. M.

hodnocení

0x

Třeba Betadinem. Stejně si to slíže.

hodnocení

0x
Když se na spaleninu přijde rychle, tak mám vyzkoušený třezalkový olej. Sice voní jako žluklý ale předejde se vytvoření puchýře. Dodatečně,jak se říká, s křížkem po funuse třezalka urychluje hojení špatně se hojících ran a předchází zjizvení tkání takže s ní nic nezkazíte. Na zklidnění by pomohla i pantenolová pěna jestli se ještě prodává. Od té doby, co si děláme třezalkový olej jsme ji nekupovali tak nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]