Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké zvíře je vhodné do bytu

Od: m4j4* odpovědí: 19 změna:

dobrý den

poprosila bych o radu pro jaké zvíře se mám rozhodnout. s přítelem jsme se nastěhovali do bytu a chtěla bych si pořídit zvířátko na mazlení. mám zvířata moc ráda,ale zkušenosti mám jen s menšíma tvorečkama.dokud sem byla doma,tak sem mela morce, krecka a ptacka. Ted se mi moc libi činčila,ale nevim zda je toto zvire vhodne na mazleni a do bytu. koukala jsem na ruzne stranky internetove a vsude pisou neco jineho.

predem dekuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lilusinka*
hodnocení

2x

činčily jsou sice nádherné ale na mazlení moc nejsou...pravý opak činčil jsou králíci ti jsou přítulní atd...Většinou se dětem doporučují králíci(protože ty se rádí mazlí se svými zvířátky...)a dospělým činčily..No ale každá činčila i králík jsou originálové takže nemusí být každý stejný;)

hodnocení

2x

Zvířátko na mazlení, no, to není úplně ideální přání. Pořiďte si jakékoliv, ale chcete-li, aby vás milovalo, poskytněte mu tu nejupřímnější péči! Spíš bych do začátku doporučil spokojit se s přítelem (a jeho mazlením) a o pořízení dalšího miláčka si s ním nejprve pohovořit...

m4j4*
hodnocení

no my bychom chceli oba nejaky to zviratko. on je vojak a casto jezdi pryc. tak by bylo fajn mit doma nejakyho spolecnika. a to mazleni je hodne silny slovo,jsem ho pouzila spatne. ale pouzila sem ho z duvodu,aby mi nekdo nedoporucil treba rybicky do bytu

Potom si pořiďte Yorka. Nepelichá, je skromný, mazlivý a v posteli dobře hřeje pod peřinou. A nevadí mu, že pod ní panstvo prdí!

petr123*

Za téhle situace podle mě psa, jestli malého nebo většího je celkem jedno.
Znám mazlivé dobrmany i labradory a plno malých jezevčíků, krysaříků nebo jorkšírů co jsou pořádné potvory. Samotná rasa prostě není záruka jestli je mazel nebo ne.

myse*
hodnocení

1x

já doporučuji potkany. 100% čistotní, milí, přítulní, přijdou i na zavolání... měli by být aspoň dva, aby jim nebylo smutno...

Jinak jestli chcete mít zvíře volně v bytě - tak kočičku...

martina30*
hodnocení

1x

Co tak kočku je nenáročná a dá se přemistovat z místa na místo a finančně se to zvládnout.

borax*

tak, kočka je fajn. Zajděte do útulku, jsou teď plné koťat a ještě uděláte dobrý skutek.

petr123*
hodnocení

1x

Skoro každé "větší" zvíře se dokáže mazlit (pokud na to bude mít povahu). Ale aby bylo zvíře mazlivé a přítulné tak se mu musíš sama hodně věnovat. Pokud ráno oba vypadnete z bytu a vrátíte se v osm večer tak nepočítej s velkou mazlivostí, pro to zvíře budete jen lidi kteří mu dávají žrádlo... Že se s ním budeš večer půl hodiny mazlit mu to nijak moc nevynahradí.

Jestli ale máš na zvíře čas tak bych osobně doporučil nějakého pejska z útulku. Jednak už bude poznat jakou má to zvíře povahu a hlavně tihle pejsci jsou strašně vděční. Máme takhle druhého a je to mazel největší.

ondrasek*
hodnocení

1x

no já chovám chameleona jemenského, jako krmivo chovám mouchy a sarančata stěhovavá. A na mazlení mám ještě tropické motýly:)

katerina*
hodnocení

0x

Mi jsme měli tři činčili doma je to krásné zvířátko, ale nedá se moc ochočit je pořád dost plaché i když občas se přijde pomazlit, ale moc na mazlení to není. Výhodou u tohoto zvířete je,že ji čistotné a vlastně se koupe ve skelném písku tam je jen jeden problém práší to takže udělat krabičku uzavřenou jen s jedním otvorem aby jste ten prach s toho neměla všude. A samozřejmě zadělat veškeré škvíry za nábytkem atd. Když si jí pořídíte nezapomeňte, že se chytá pouze za ocas a za uši za srst nesmíte zůstala by vám v ruce!

adam24*
hodnocení

0x

mno to je tezke

pokud chcete neco na mazleni tak but kocku a nebo mensi domaci plemeno psa

pokud cete neco mrstneho neposlusneho (maleho dablika *cert*) tak fretku

dobrej je i kralik ae vyber je jen na vas ;)

orang3*
hodnocení

0x

Dobrý den :) Já mám doma osmnáky, pískomila a potkany...můžu se zaručit za potkany a osmáky - jsou to 100% zvířata, nevyžadují tolik péče a když se ochočí tak jsou na mazlení úplně ideální :)

m4j4*
hodnocení

všem zatím děkuji za dobré typy:)

smolarka21*
hodnocení

0x

Podle meho nazoru je do bytu nejvhodnejsi bud mali pejsek nebo nejaky hlodavec,sama se ted snazim premluvit rodice pro fretku.Hodne stesti s vyberem

charlie1366*
hodnocení

0x

dobrá vola je pejsek menšího vzrůstu nebo kočička.Já mám pejska a je kolikrát doma sám a už mu to nevadí,má svoje oblíbené hračky,a nazapomenu i na nějaký pamlsek nebo piškot:)

casiedy
hodnocení

0x

Hojky! Podle mě byste oba měli zajít do útulku a vzít si nejakeho pejska domů! uděláte dobrou věc a navíc psy z útulku sou většinou hodně vděční! :) Hodně štěstí!

nikolisek5*
hodnocení

0x

ja mam doma Piskomil ale dela bordel.. To zalezi jen na vas byt tebou tak si poridim maliho pejska treba Civavu atd. nebo pokud chces mensi tak krecka nebo potkana nebo kralika , to zalezi jen na vas ...

pb®
hodnocení

0x

Z vlastni zkusenosti musim hlasovat pro kocicku a nejlepe hned dve. Nadelaji doma min neporadku nez hlodavci, kolem kterych je porad roztahane seno a podestylka, navic hlodavci neziji moc dlouho a kdo by chtel kazde 2 roky oplakavat potkanka, kazde 4 morcatko nebo kralicka. Za kocku nemusite platit jako za psa, nemusite ji vencit v 11 vecer, v 6 rano a k tomu jeste spechat z prace okamzite domu, kde na vas ceka pes se skrizenyma nozickama. Kocka v pripadne nutnosti vydrzi pres vikend doma sama, pro psa by to bylo trapeni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]