Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v jezírku máme žábu. Jaké zimoviště ji mám udělat, aby mohla v klidu přečkat u nás zimu?
Děkuji.
U nás žáby zalézaly do děr od krtků a hlodavců. Pod kompostem taky byly. Na boku pod od tou spodní deskou byla mezera, odkud jsem si vyhrabávala zralý kompost do truhlíků a v té dutině měly tepleji díky rozkladným procesům v kompostu. Tady jsem kdysi objevila ropuchy.
Možná by se dala udělat nějaká zamaskovaná umělá skulina z kusů dřeva a třeba i polystyrenu.
Já být Vámi si zavolám na nějakou záchrannou stanici zvířat. Tam jsou zoologové, kteří mají zkušenosti a možná i zajímavé tipy. Třeba Bartošovice, nebo Pasíčka.
Žádné. žába si sama najde nelepší zimoviště kde přečká zimu. Pokuid to nedokáže, bude v přírodě o jednu míň. Snaha se cení, ale tomto případě je to zbytečné.
Není zbytečná. Jestliže má úplně holou zahradu, tak hromada kamení, větví a listí někde v rohu poskytne úkryt více živočichům. Já si takhle "nastěhovala" ježka i lasičku.
liska5: Pokud je žába přes léto "zatoulaný" jedinec a není lokalita vhodná pro rozmnožovací cyklus a další vývoj, žábu na jaře stejně neuvidí. V tomto smyslu něco "budovat" na zahradě je zbytečné.
Zdravím. My máme již několik let na zahradě 3 skokany. A ti přezimují v hromadě kompostu. Mám vykopanou 50cm hlubokou jámu, tam ve spodku pár větviček, pak kompost, a na něm ještě nezetlelé vrstvy listí, výhonů z vistárie, kapradí, ostříhané pivoňky a mezi tím a navrchu trávu ze sekačky. Nad zem vysoké cca 130cm. Takto jim to asi vyhovuje. Ida
V divočině obojživelníci přežívají bez problémů.Našli jsme ve břehu rybníčku na kost zmrzlou ropuchu.Snach ji chtěla hodit do popelnice,ale přesvědčil jsem ji,ať ji nechá na místě.Přikryli jsme ji ještě drnem a sledovali na jaře.Zpod drnu jednou večer vylezla strašně pomaloučku a zůstala hodinu na sluníčku.Pak pomalu vlezla do vody.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.