Nejste přihlášen/a.
Všichni chtějí posilovat imunitu chemií, ale nedovolí, aby se imunita vytvořila sama tím, že potká nepříznivé podmínky, např chlad, zimu. Neotužují, raději obléknou. Ve školce jsem mívala nejčastěji nemocné ty děti, které maminky úzkostlivě držely v čistotě, teple a na nej nej potravinách. Imunita se nevytvořila, protože jí nebylo potřeba. Dítě bylo jako skleníková květina. Ty děti, které byly vedeny rozumně nebo ty, které strádaly, byly zdravé. Neznaly rýmu, kašel, průjem, protože se musely tomu bránit, aimunita se vytvořila velice silná. Organizmus je koncipován tak, aby si vytvořil obranu proti nepřízní okolí, je samočistící, na to jsou orgány, aby zachytily nepotřebné a škodlivé a vyloučily je potem, dechem, exkrementy, močí. Nic se nemá přehánět. Ani péče.
Mono, jsem hluboce přesvědčená, že kvalitní žrádlo nahradí všechna preventivní opatření. Já osobně, příliš na prevenci u zvířat a ani u lidí, něvěřím. Kvalitní strava a dobré životní prostředí imuntu nastartuje a podpoří. Jasně že zubař je něco jiného, ale díky tomu, že imunitu a její tvorbu podceňujeme, jsou děti velmi často nemocné, ženy mají problémy s těhotenstvím atd.
Jen tak, pro příklad. "Leze na mě něco", prostě se mi nelíbí na světě, nic mě nebolí, jen mi není dobře. Prventivně to řeším tak, že napustím do petky horkou vodu, dám si ji na prsní kost, přikryju se na gauči, pes si ke mně vleze a usneme. Za hoďku se probudí naprosto jiný člověk. Imunitu to teplo na prsní kosti nastartovalo a ona začala plnit funkci. Bez prášků, bez vitaminů, bez kokosového oleje. A to mám úplně pošahanou a minimální imunitu starého člověka.
Zdravím. Já musím podpořit @babkazov. Je to přesně tak. Nesmíte se nechat oblbovat reklamami placenými nadnárodními farmaceutickými společnostmi, které už lidstvo zblbli tak, že se většina bojí nekupovat si jejich chemické přípravky. Aspoň vitámíny, nebo aspoň nějaký ten zinek (bez toho by bývali lidé vymřeli ještě před 5 lety), pak zinku ze dne na den přestalo být třeba, a favoritem se stal hořčík, to bez něj lidstvo vymře. A poslední dobou to změnili na odčervovadla pro lidi. A to se jim to krásně bohatne z naivity lidí! A ti nejzblbnutější si zvykli místo k lékaři, který jediný má skutečný lék a dokáže posoudit, je-li ho třeba, chodit nakupovat předražené chemické svinstvo do lékáren. A lékárníci doporučují, protože také chtějí výplatu. No a koukám, že se začínají objevovat takoví, kteří to chtějí cpát i do psů, a dokonce preventivně. @luciesmolkova, jistě chcete pro svého pejska to nejlepší. A nejlepší prevence pro něj je kvalitní potrava, na přilepšenou drůbeží či hovězí maso nebo ryba, hodně pohybu na vzduchu a přátelská společnost lidí a jiných psů. Pokud vám veterinář nedá na "něco" lék, buď ho není třeba, nebo takový neexistuje. A žádné chemické svinstvo volně ke koupi nepomůže. (Jen snad od peněz). Ida
No právě. To je přesně ono. Zkouší se všechno možný, do chudáka psa se cpou prášky horem dolem a on vůbec nemá možnost si vybudovat silnou imunitu sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.