Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co zabilo husu?

Od: td* odpovědí: 6 změna:

Bydlíme na kraji vesnice, máme pět kačen a dvě (teď už jen jednu) dospělou husu, všechno puštěné na volno. Dneska jsem našel jednu husu na potoce mrtvou, vytáhl jsem ji a vyfotil, druhá smutně kejhala :(

Osobně podezírám toulavýho psa, občas se tu nějaký ochomýtne. Ožraná je pořádně... Ale třeba někdo zkušenější pozná jiného škůdce..

Co zabilo husu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Může to být liška,nám sežrala slepice.Taky jsme na kraji vesnice a vidíváme ji tu...

td*
hodnocení

A když je sežrala, nechala tam zbytky, nebo je někam odtáhla? Zabila víc slepic najednou, nebo postupně? Přes den nebo v noci?

xx*

Já si pamatuji, co by dítě, že na prázdninách u babičky, když se objevila liška, tak si slepici nebo kačenu vždy odnesla . Nikdy jí nerozcupovala na místě.

postupně asi 3,a byli vyžrané zevnitř...

idn
hodnocení

0x

Liška odtáhne menší kusy v době, kdy má mladé, aby je nakrmila. S husou si neporadí, proti jí vyžere na místě.

72mona
hodnocení

0x

Já myslím, že to už nezjistíme. Každopádně dle stavu husy měl predátor dostatek času na její zpracování. Nebo se jich přiživilo víc - včetně okolních koček. Myslím, že liška by se kořist pokusila odtáhnout. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]