Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový pes nebo ne

Od: evava odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
před necelými dvěma týdny nás potkalo neštěstí. Když jsem venčila našeho osmiletého pejska, zpoza rohu vyběhl čokl a zakousl ho. Než jsem s ním dojela na veterinu, vykrvácel. Bylo to naše zlatíčko, měl pět kilo a spal s námi i v posteli, všude jsme ho brali s sebou. Bylo to takové naše věčné dítě, vážně byl jedinečný.
Já jsem minulý rok nastoupila na VŠ do jiného města a mamka se na psa o to víc upla. Taťka dělá v práci kolotoč, týden má denní, týden noční a týden odpolední, takže po večerech byl kolikrát pes její jediná společnost. Já jezdím domů jen na víkendy a brácha už bydlí ve svém. Od té nehody je mamka jako duch. Bez nálady, brečí kdykoliv koukne na gauč a ať dělá cokoliv. Tvrdí, že život už bez něj nikdy nebude krásný. Funguje jen díky neurolu a kávě, od té doby se nezasmala.
Taťka se rozhodl, že pořídí nové štěně, mamka je zásadně proti. Já se ještě před pár dny přikláněla k mamce, přece jen oba rodiče chodí do práce, mamka je zdravotní sestra a jako taková dělá i dvanáctky a noční. Štěně potřebuje hodně péče a pohybu...ale jak na ni tak koukám, nemůžu se zbavit pocitu, že jedině nový pes jí zase vnese do života radost. Mamka říká, že na důchod psa možná jo, ale teď zapřísáhle odmítá. Donesli byste domů štěně za takových podmínek nebo ne? Já bych se mu mohla věnovat maximálně o víkendech, o zkouškovém a prázdninách, ale taťka je přesvědčený že by pes netrpěl. Je to složitá situace...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

4x
Nové štěně bych nepořizovala. Maminka se nejdřív musí trochu sebrat. A potom bych se zaměřila na pejsky v útulcích, dočaskách... Každý pejsek má nějaký příběh a možná vás nějaký osloví. Není třeba sahat po štěněti, ale můžete dát nový domov pejskovi, který má za sebou pohnutý osud. Možná právě to by mohlo být motivací a pomohlo by to jak mamince tak tomu pejskovi. M.

tereza789456123
hodnocení

4x

Žádný pes si nezaslouží být vrhnut do domova, kde bude nechtěný, porovnávaný se svým předchůdcem a bude sloužit jen k tomu, aby někdo přestal polykat antidepresiva. Pes je závazek i na 15 let. Znamená to 15 let péče, výdajů, brzkého vstávání bez ohledu na počasí nebo nemoc, omezení v možnosti najít si bydlení, omezení možností dovolené a nakonec nejspíš opět nutnost projít si jeho smrtí. V žádném případě by zvíře nikdo neměl pořizovat jinému jako dárek nebo dokonce proti vůli toho, na koho chce takové břemeno hodit. Zkuste se poohlédnout, jestli máte v okolí útulek, který umožňuje venčení, nebo jestli byste mohla vypomáhat v dočasce. Třeba se mamka přidá a nakonec jí i nějaký pes přiroste k srdci a třeba ne - tohle rozhodnutí nechte ale na rodičích.

liska5
14.09.20 21:11

Terezko *palec*

vilik*
hodnocení

3x
Buď pes, milenec nebo vnoučata.
Ale doporučuji se s ní nejprve dohodnout, protože pes na rozdíl od ostatních variant jí doma zůstává.
Ale vážně, chce to čas, nic jiného.

hodnocení

3x

Dobrý den. Ztráta psa mamku prostě bolí a chce to čas. Rozohodně jí nevnucujte náhradou psa nového. Ještě na to není připravená. A pes je závazek na spoustu let. A je třeba na něj mít čas a od mala ho vychovávat. Na to vy a táta nemáte dostatek času a máma náladu. Je to příliš čerstvá ztráta a na tom, zda psa nového pořídit či ne, by se měli rodiče časem dohodnout. Ne že si to prosadí jen jeden z nich hned. Chce to dopřát si vzájemně víc času.

hodnocení

3x

někteří lidé už dalšího psa nechtějí, myslí si, že nebude takový miláček jako ten, o kterého přišli. já osobně jsem dalšího psa začala shánět ihned a nový byl do měsíce. Kamarádka probrečela noc, další en strávila n a netu a třetí den byl pes.

Maminka by určitě přestala být smutná. A nemusíte psa kupovat, já např. odchovala 2 útulkáče a byli nesmírně vděční a poslouchali víc než třeba můj současný koupený.

senior
hodnocení

2x

Počkejte, ono to přijde samo, dejte tomu čas. Těch 14 dní je hraničních, už to bude jenom lepší.

Někdy člověk přijde ke zvířátku, ani nebude vědět jak.

Bude chtít pomoci, nebo dostane nabídku, náhoda ...

Občas se koukněte na útulky v okolí, na webobové stránky, třeba Vám padne do oka mazlík, již odrostlejší štěně, klidnější, potřebující pomoc, nemusíte jít nutně do dvouměsíčního a stejné rasy, člověk si zamiluje a zvykne i na jiné.

doplněno 12.09.20 14:33:

Třeba budou za chvíli vánoce, co počkat a zatím hledat.

hodnocení

2x

V žádném případě nového psa nepořizujte. Dovedu si představit, co by vaše matka v tomto stavu ze psa "vychovala".

evava
hodnocení

Aha? A co by z něj podle Vás "vychovala"? :) Je pravda, že toho předchozího jsem cvičila výhradně jen já a byl vycepovaný více než kdejaký vlčák u nás na vsi, ale ona měla psy už předtím, když jsem ještě nebyla na světě a byli vycvičeni taky dobře. Navíc, byl by to pětikilový hafan, Silky teriér, ti nejsou na výchovu tak nároční jako bull plenena, například. .

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Určitě nového pejska. Ale tak trochu po domluvě s mamkou. Psík by se měl mamce líbit, a hlavně - mělo by to být tehdy, když bude mít mamka (někdo z rodiny) možnost vzít si tak 14 dní volno, aby novému štěňátku v klidu a důsledně mohla dennodenně vštěpovat dobré výchovné základy pro žití ve vaší smečce. A rozhodně je lepším obdobím babí léto (event. jaro), než zimní mrazy a břečky, zejména kvůli naučení vyprázdňovat se venku. Tak držím palce. Ida

lidus*
hodnocení

2x

Váš miláček byl pejsánek a ten druhý pes čokl. Vy nemáte psa na vodítku? U nás v Brně v jedné části kde bydlím, musí mít pes náhubek a pokud nezvládá poslouchat tak i vodítko. Vy jste na VŠ, rodiče pracují, žádného mazlíka nepořizovat. Maminka se hroutí a je na Neurolu? Má asi štěstí, že je zdravotní sestra a dostane se k němu, na takovou banalitu by jí ho lékař nenapsal. Nezlobte se ale jednoho psího kámoše přejel děda traktorem, druhého jsme museli nechat uspat (nádor hrtanu, srdeční vada,operace nemožná). Oplakali jsme oba ale na prášky to tedy nebylo. Omlouvám se, vím, že je to smutné ale byl to PES co kdyby ten druhý pes pokousal vás a vy vykrvácela.

hodnocení

2x

Neznásilňovat stávající situaci. Já brečím občas i teď, a už je to rok, co jsme nechali odejít našeho čumáka. Jak většina píše, až to bude mět nastat, nastane to. To prázdno je hrozné, ale člověk se musí na nového člena rodiny připravit, vše v sobě srovnat a vyrovnat se s tím. Ma sháněli velmi brzo, nic nám nevyšlo, já každý den ubrečená. Pak už jsem to vzdala, v tom stavu nevydrží člověk dlouho(teda pokud nebere Neurol) a pak najednou - hele u nás v útulku, 300 m od bydliště))

Zhodnotila jsem situaci, pak návštěvy a venčení a pak domu. Neznáme minulost, nevíme komu utekl, ale je to děsnej mazel))

Klidné dny zase jednou nastanou ) ale chce to čas .))

ema
hodnocení

1x

Nový pejsek by měl zase jiné psí kouzlo, než ten první. Byl by jiný, ale také by vás měl rád a vy jeho.Určitě by jste si na něj rychle zvykli. Jde asi jenom o to, kdyby rodiče mohli mít takové služby, aby se u pejska střídali, aby tam nebyl sám. Jeden s ním dopoledne, druhý odpoledne. To bude ale asi složité zařídit. Samo v bytě by asi malé štěně pěkně řádilo.

floro*
hodnocení

1x
Tchyni onemocněl pes, a za týden byla pryč. Razantně dalšího psa odmítala, do třech měsíců měli nového. Chce to čas a přijde to samo.

hodnocení

0x

Hodně lidí, co přijde o psa říká, že už dalšího nechce, ale jak je pak rád. Dejte mamince čas, věnujte se jí. Tak za necelý rok si pořiďte nového pejska. Když jste to s ním zvládali při vytíženosti vás všech do teď, půjde to i s novým.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]