Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vnitřní komorový filtr pro 660l akva

Od: honzzzik odpovědí: 3 změna:
Ahoj všem potřeboval bych poradit.
Chci udělat do akvária 240x55x50
Komorový vnitřní filtr má někdo zkušenosti že by mi poradil jak ho správně udělat?
Chtěl bych použít čerpadlo Jebao DCP 6500.
Děkuji za případné rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Mám AQ 180x60x50 a čerpadlo stejné. Filtr jsem zvolil tloušťky 10cm a udělal vnitřní přepážky. Po roce jsem vnitřní přepážky dal pryč protože průtok byl malý. Od doby bez přepážek to funguje dobře a uvedené čerpadlo jede na 50-55%. Filtr má pokles cca 10cm v poslední komoře.

Ze své zkušenosti bych příště volil ne 10cm, ale 12cm ve vašem případě možná i 15cm. 12cm by mi pomohlo, protože filtrační vata, kterou dávám má 12cm :-D Vykašlete se na různé speciální náplně typu Matrix apd a prostě dejte vatu, střední molitan mezi to spoustu pemzi a na konec zase střední molitan a vatu. (Matrix je dle složení obyčejná pemza!)

Místo přepážek bych volil 1cm lišty o které se zaklesne molitan na obou stranách a udrží pemzu mezi sebou. Samotné přepážky jsou příliš velká brzda. S těmi byste musel mít filtr tlustý třeba 30cm a to určitě nechcete.

Nezapomeňte, že první malou komoru chcete prázdnou na UV apd.

Z venku jsem filtr oblepil černou folií a vypadá to jak profi.

doplněno 19.10.20 16:23:

Čerpadlo mám Jebao DCP 2500, nechápu proč chcete 6500. 2500 mám na 55% to by 6500 muselo být na cca 21%, což není v jeho možnostech. Máte větší AQ, ale i tak na 30% to bude zbytečně velký proud, který filtr nedá. Raději zvolte slabší tak aby jelo třeba na 40%.

Jebao 3500 by mělo být pořád naddimenzované.

doplněno 19.10.20 16:25:

Fotka je noční tedy do červena.

Vnitřní komorový filtr pro 660l akva

honzzzik
hodnocení

0x
A jakou folii jste to prosím olepil? Děkuji za odpověď
Běžná fólie, d-c-fix. Lepte ji za mokra.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]