Nejste přihlášen/a.
Mám AQ 180x60x50 a čerpadlo stejné. Filtr jsem zvolil tloušťky 10cm a udělal vnitřní přepážky. Po roce jsem vnitřní přepážky dal pryč protože průtok byl malý. Od doby bez přepážek to funguje dobře a uvedené čerpadlo jede na 50-55%. Filtr má pokles cca 10cm v poslední komoře.
Ze své zkušenosti bych příště volil ne 10cm, ale 12cm ve vašem případě možná i 15cm. 12cm by mi pomohlo, protože filtrační vata, kterou dávám má 12cm Vykašlete se na různé speciální náplně typu Matrix apd a prostě dejte vatu, střední molitan mezi to spoustu pemzi a na konec zase střední molitan a vatu. (Matrix je dle složení obyčejná pemza!)
Místo přepážek bych volil 1cm lišty o které se zaklesne molitan na obou stranách a udrží pemzu mezi sebou. Samotné přepážky jsou příliš velká brzda. S těmi byste musel mít filtr tlustý třeba 30cm a to určitě nechcete.
Nezapomeňte, že první malou komoru chcete prázdnou na UV apd.
Z venku jsem filtr oblepil černou folií a vypadá to jak profi.
Čerpadlo mám Jebao DCP 2500, nechápu proč chcete 6500. 2500 mám na 55% to by 6500 muselo být na cca 21%, což není v jeho možnostech. Máte větší AQ, ale i tak na 30% to bude zbytečně velký proud, který filtr nedá. Raději zvolte slabší tak aby jelo třeba na 40%.
Jebao 3500 by mělo být pořád naddimenzované.
Fotka je noční tedy do červena.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.