Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím se živil brouk v bazénu?

Od: babajaga® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

přes léto míváme postavený nevelký bazén a nafukovacím kruhem. Letos asi před měsícem jsem si při koupání všimla malého pohyblivého broučka, miminko potápníka, měřil asi 5 mm. Odplaval pryč a nevadil mi. Pak jsme se už asi měsíc nekoupali, bazén byl zakrytý. Včera jsme ho likvidovali. Jaké bylo naše překvapení, když místo maličkého potápníčka najednou vyplavalo broučisko až šel strach. Měřil 3,5 cm.

Protože jsem se na netu dočetla, že potápník není hojným druhem, donesla jsem ho v kbelíku do rybníka, ať si tam žije dál.

Vím, jak se k nám asi dostal. Ale nevím, čím se krmil. Voda chemicky ošetřená, s tabletami a v ní nic k snědku. Navrchu přikryté plachtou, žádný hmyz ani jiná potrava padat do bazénu nemohla. Proto by mě zajímalo, co mohl potápník v bazénu konzumovat, že z něj narostl takovýhle chlapák - sameček.

Mé podezření, že mu manžel do bazénu tajně nosil knedlíky od oběda, se nepotvrdilo. *smich* Čím se tedy to zvíře krmilo? Jaga.

Čím se živil brouk v bazénu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

6x

První brouček a druhý brouk je každý jiný druh, který zavítal do vašeho bazénku. Ten první nevím (není foto) a ten druhý bude potápník vroubený (pokud jsou krovky hladké je to samec, pokud rýhované, samička). Brouka láká voda a tak se občas objeví i v domácích nádržích kam přiletí a zase odletí. Brouk dospělec již neroste. Larvy (až 6 cm) se živý živým hmyzem ( i drobné rybky) a dospělec mrtvým hmyzem. Takže to shrnem. První "potápníček" byl jiný druh, než váš obr potápník vroubený.

hodnocení

4x

Brouci nerostou. Ten malý vírník se odstěhoval a velký potápník přistěhoval.

figurek*
hodnocení

4x

jj, potápníci jsou obojživelníci. Vylezou z vody, pro nějakou potravu si někam zaletí a pak se vrátí zpátky.

Tak to není, potápník skutečně loví pod vodou. Nedávalo by smysl, aby žil někde a lovil jinde.

hodnocení

2x

Bratr ho měl v bazénu také. Byl nadšen protože přítomnost tohohle brouka signalizuje velikou čostotu vody.

hodnocení

Děkuji, myslela jsem si, že ten malý a velký jedno jest. Dík za vysvětlení.

Ale stejně nevím, co v té chemické vodě potápník žral. A měl se asi k světu, byl čilý, pohyblivý. Sameček. Bazén zahražen plachtou. Nepadalo tam nic, žádný hmyz. Brouk díky té plachtě ven taky nemohl.

Navíc jsem vyčetla, že brouk jen tak z vody nevzlétne. Musí vylézt někam výš, třeba na nějakou větévku, vyprázdnit se, aby byl lehčí a pak teprve letí. Takovou možnost v bazénku neměl. Tak nevím.

Ale v našem rybníku se každopádně bude mít lépe. Jaga.

jofa*

.Je možné, že díky vám nebyla jeho štace poslední. Chemii krátkodobě přežil, nedostatek potravy přežije a čas, kdy byla přistávací plocha volná, si našel. Příroda se jen tak nevzdá.

jofa*

Taky sebou mohl v noci praštit na plachtu v domění že jde na přístání do vody a potom se už do bazénu nějakou mezerou dostal. "Čich" na vodu mají obrovský.

72mona

Mě spíš napadá, jak tam mohl dýchat? Když vidím, jak mají sousedi plachtu na bazénu, tam není žádná vzduchová kapsa. *nevi* M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]