Nejste přihlášen/a.
Yorkšírka chytla blechy a od ní chudák kočka. Co opravdu účinkuje proti blechám pro malé psi a kočku? Pes byl ošetřen za krkem a stejně je chytnul. Je to hrozný, máme zablešen asi celý byt. Co dělat a co účinkuje proti těm blechám?
Důležité je ČÍM byl ošetřen, tedy účinná látka.
Už dlouho nefungují přípravky na bázi fipronilu o biopřípravcích, kde jsou různé éterické oleje raději ani nemluvit. Před 15lety fungovaly skvěle, nyní mají blechy už rezistenci. Já mám dobré zkušenosti s pipetkou Advocate, píše se na ní jen na psy, ale složení je takové, že se může použít i na kočky, dávkuje se 0,1ml na 1kg živé váhy. Můžete tedy koupit pipetku pro střední psy a rozkapat ji mezi psa a kočku. Pokud je pes doma sám bez kočky, mohou se použít přípravky obsahující syntetické pyrethroidy-permethrin, tetramethrin, deltamethrin... Fungují velmi dobře, ovšem kočky na tuhle látku nemají hematoencefalicku bariéru a může je to přiotrávit nebo přímo otrávit a usmrtit, tedy na kočky tohle nepoužívat a raději ani na psa, pokud je v domácnosti s kočkou. Pokud pes chodí ven, tak je asi nejlepší, když má obojek. Ovšem funkční a tedy drahý obojek. Foresto, možná Scalibor. Ostatní nebrat. Lidi to láká, jsou levné, ale nefungují.
Psovi dávám už několikátým rokem tablety Simparica. Dvě za sezónu. Na jaře a na přelomu července a srpna. Blechy ani klíšťata nemá. Se zablešenými zvířaty asi do kontaktu nepřichází, ale je šmejdivý, prolézá každé křoví, takže účinnost proti klíšťatům to zcela jistě má.
Jak je to s tabletami u koček, nevím. Vzpomínám na dětství a kocoura, který občas blechy míval. Babička mě naučila blechy mačkat. Rozhrnout chlupy, objevit blechu a mezi nehty palců rozmáčknout. Lup, lup, lup. Je to velmi snadné. Jako dítě jsem si u toho připadala velmi důležitě. Jako velký ochránce kocoura i rodiny . Myslím, že i dnes to jeden ze způsobů boje proti blechám může být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.