Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stary pejsek-epilepsie

Od: benule® odpovědí: 12 změna:

Radcove,dnes rano muj pejsek-17 let dostal epilepticky zachvat,poprve,byla jsem ted rano u veta,nic se s tim uz neda delat,ale stejne mate nejake rady,nebo zkusenosti v pripade opakovani,co mam delat.Dik za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

etana*
hodnocení

4x

Náš veterinář dal psovi prášky, které hafan pravidelně užíval po zbytek života (několik let), neřekl - ten doktor teda -že se s tím nedá nic dělat. O ničem jiném, co by pomohlo nevím. Náš pes nedostával záchvaty v závislosti na nějakém šoku (například silvestrovské ohňostroje), ale naprosto nečekaně, třeba v klidu v pelechu doma. Ale záchvaty ho jistě vysilovaly, nicméně je přežíval bez zjevných následků. Váš pejsek to prostě doklepe s prášky, jako my lidi, co na stará kolena taky máme plný šuplík pilulek.

hodnocení

4x

Když se nám to kdysi dávno doma stalo - měli jsme 16letou fenku jezevčíka a já jsem ji bohužel pohladila, když dostala záchvat. Fenka mě kousla a bylo s tím spousta problémů (lékař to stručně zapsal "pokousaná vlastním psem"). Takže podle mých zkušeností:

- na psa zásadně nesahat, zajistit svoji bezpečnost

- zajistit jeho bezpečnost - myslím psa, aby si nějak neublížil (např. aby nemohl při záchvatu někam spadnout apod.)

Ale nějaké léky jsme myslím tenkrát dostali, záchvaty byly, ale ne tak dlouhé a časté.

hodnocení

4x

V první řadě bych navštívil jiného veterináře. Pejsek je sice starý, ale něco se dá snad dělat vždy. Naše čubina má epilepsii též. Užívá Rivotril a jako první pomoc při záchvatu máme rektální ampuli Diazepamu.

lidus*
hodnocení

1x

17 let starý pejsek, jistě to je kamarád k nezaplacení. Já bych vyčkala a pokud by se záchvaty často opakovaly, nechala bych psa uspat a tak ulehčila jeho i svému trápení. Naše šeltie měla12 let, uspat jsme ji jeli 3x, pak už se to nedalo vydržet a vrátili jsme se bez psa. Vlastně se psem, u nás na zahradě má každé zvíře svůj hrob.

etana*

Psi při epilepsii žádné trápení nezažívají, takže naprosto nesouhlasím.

lidus*

Etano, už těch 17 let je u psa hodně a jak vy víte, co zažívá zvíře v epileptickém záchvatu. Vet z vás pouze vytáhne spoustu peněz, pomoc zvířeti neexistuje. Chápu, že jsem ta špatná ale já nezachraňuji zvířata nemocná která zachránit nelze, nepouštím chycené myši a nepletu se moc přírodě do života.

etana*

Jak jsem již psala, měli jsme psa s epilepsií a troufám si tvrdit, že se netrápila ani trochu. Babičku taky nepůjdete dát uspat, když dostane srdeční záchvat...například.

lidus*

Omyl, jsem pro ukrácení každého trápení ať zvířete nebo člověka. Euthanasie pro mně není sprosté slovo a zvedám obě ruce pro ANO.

hodnocení

1x

Když bylo Dorce 13, několikrát měla také záchvat, jako petit mal. Tedy malý. Prodělala vyšetření vnitřních orgánů na sono a vyšetření srdíčka, odebrali jí krev. Prý je věchno v pořádku. Shodou okolností jsem byla u své neuroložky a tak jsem s ní dala řeč. Ona pravila, že staří pejsci, zvláště pak malé rasy, mívají špatné prokrvení mozku a to se pak projevuje jako epilepsie. *alene* Moje dcera pracuje s dětmi, které mají nějaký velký hendicap a většina z nich epi má. Říkala, že diagnostika a pak medikace, není vůbec snadná. Dlouho se dávky a léky upravují a stále složitě kontrolují, jsetli je to nejlepší. U pejska je to hodně obtížné. Když dostane prášky a epi to není, je problém. A když už je bere, musí je brát po zbytek života. :) Dorinka má veliké štěstí, že už se záchvat znovu nedostavil a já vždycky ustrnu, když se zachová "podivně". V březnu jí bylo 15 let.

athenaise*
hodnocení

1x

Naši mladí si také koupili pejska za dost peněz, je nyní roční a epi má již od pátého měsíce. Dostává též medikaci od lékaře a jak tu říkají výše, je to na celý život. Jen se zeptám zkušených...museli jste ho také každý den hlídat? A jak jste chodili do zaměstnání?

hodnocení

Ten Diazepam jsem take dostala-kdyby,ale zajedu pro konzultaci ješte k jinemu vetovi.

hodnocení

Prave ze v tomto vysokem veku-uz je mu vlastne 17 a pul,je to tibetsky španel,a stalo se to poprve,tak vyckam a modlim se aby se to neopakovalo,prave ze vet uz mu zadne prasky nedoporucuje,tak uvidim.Jinak uz zase bašti,pije, i kočkam sežere krmeni,nekdy.Přiroda rozhodne-ale trapit ho nenecham.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak uspat psa

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]