Nejste přihlášen/a.
Radcove,dnes rano muj pejsek-17 let dostal epilepticky zachvat,poprve,byla jsem ted rano u veta,nic se s tim uz neda delat,ale stejne mate nejake rady,nebo zkusenosti v pripade opakovani,co mam delat.Dik za radu.
Náš veterinář dal psovi prášky, které hafan pravidelně užíval po zbytek života (několik let), neřekl - ten doktor teda -že se s tím nedá nic dělat. O ničem jiném, co by pomohlo nevím. Náš pes nedostával záchvaty v závislosti na nějakém šoku (například silvestrovské ohňostroje), ale naprosto nečekaně, třeba v klidu v pelechu doma. Ale záchvaty ho jistě vysilovaly, nicméně je přežíval bez zjevných následků. Váš pejsek to prostě doklepe s prášky, jako my lidi, co na stará kolena taky máme plný šuplík pilulek.
Když se nám to kdysi dávno doma stalo - měli jsme 16letou fenku jezevčíka a já jsem ji bohužel pohladila, když dostala záchvat. Fenka mě kousla a bylo s tím spousta problémů (lékař to stručně zapsal "pokousaná vlastním psem"). Takže podle mých zkušeností:
- na psa zásadně nesahat, zajistit svoji bezpečnost
- zajistit jeho bezpečnost - myslím psa, aby si nějak neublížil (např. aby nemohl při záchvatu někam spadnout apod.)
Ale nějaké léky jsme myslím tenkrát dostali, záchvaty byly, ale ne tak dlouhé a časté.
17 let starý pejsek, jistě to je kamarád k nezaplacení. Já bych vyčkala a pokud by se záchvaty často opakovaly, nechala bych psa uspat a tak ulehčila jeho i svému trápení. Naše šeltie měla12 let, uspat jsme ji jeli 3x, pak už se to nedalo vydržet a vrátili jsme se bez psa. Vlastně se psem, u nás na zahradě má každé zvíře svůj hrob.
Etano, už těch 17 let je u psa hodně a jak vy víte, co zažívá zvíře v epileptickém záchvatu. Vet z vás pouze vytáhne spoustu peněz, pomoc zvířeti neexistuje. Chápu, že jsem ta špatná ale já nezachraňuji zvířata nemocná která zachránit nelze, nepouštím chycené myši a nepletu se moc přírodě do života.
Jak jsem již psala, měli jsme psa s epilepsií a troufám si tvrdit, že se netrápila ani trochu. Babičku taky nepůjdete dát uspat, když dostane srdeční záchvat...například.
Když bylo Dorce 13, několikrát měla také záchvat, jako petit mal. Tedy malý. Prodělala vyšetření vnitřních orgánů na sono a vyšetření srdíčka, odebrali jí krev. Prý je věchno v pořádku. Shodou okolností jsem byla u své neuroložky a tak jsem s ní dala řeč. Ona pravila, že staří pejsci, zvláště pak malé rasy, mívají špatné prokrvení mozku a to se pak projevuje jako epilepsie. Moje dcera pracuje s dětmi, které mají nějaký velký hendicap a většina z nich epi má. Říkala, že diagnostika a pak medikace, není vůbec snadná. Dlouho se dávky a léky upravují a stále složitě kontrolují, jsetli je to nejlepší. U pejska je to hodně obtížné. Když dostane prášky a epi to není, je problém. A když už je bere, musí je brát po zbytek života.
Dorinka má veliké štěstí, že už se záchvat znovu nedostavil a já vždycky ustrnu, když se zachová "podivně". V březnu jí bylo 15 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.