Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uschovat moč

Od: pepeek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, na veterinu mám dovézt kocourovu moč na rozbor. Jenže kocour se vyčůrá vždycky až večer když je veterina zavřená a na internetu jsem četl že odebraná moč se musí nechat otestovat do 2 hodin jinak to může zkreslit výsledky. Tak jsem se chtěl zeptat co je na tom pravdy a jestli nemůžu moč uschovat například v ledničce? Děkuji za rady:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itguru*
hodnocení

0x

Co takhle nedat kocourovi přes den vodu, aby jste mu posunuli wc režim? A nebo mu schovat i wc, at jde až ráno. Jinak pokud vám veterinář neřekl, že musí být max 2 hodiny čerstvá, tak bych to nebral v potaz, jinak by to řekl. Prostě to dejte do lednice a vemte to tam až ráno. Při nejhorším vám řekne že je stará.

Jak chcete odebrat kocourovi moč? ten náš čůrá do písku a pak se to vsákne :D

pepeek
hodnocení

V jeho případě (ze zdravotních důvodů) není vhodné aby nepil. To s tím záchodkem je možná dobrý nápad, no jen doufat že se mi nevyčůrá někde jinde *smich* No veterinářka mi dala sadu pro odběr moči u koček. Jsou to takové malé silikonové(?) kuličky místo steliva které nenasáknou, pipeta a zkumavka. A právě na té sadě je napsáno že moč donést nejpozději do 2 hodin. *Při nejhorším vám řekne že je stará* toho se chci právě vyvarovat, každej test něco stojí a není to málo.

hm*

A co teda zavolat té veterinářce a zeptat se jí? Popiš jí svůj problém a třeba ti poradí.

hm*
hodnocení

0x

Mně dokonce řekli (u psa), že by bylo nejlepší ji doručit ještě dřív, snad do půl hodiny (?), už si přesně nevzpomínám. Ale vím, že jsem si připravil auto, odebral "vzorek", dojel na veterinu a zaťukal, abych nečekal a nepropásnul limit. Asi záleží i na tom, co budou zkoumat.

A je fakt, že od psa se to chytá snáze.

doplněno 27.08.20 19:40:

Je pravda, že kdyby hrozilo propásnutí nějakého časového limitu, veterinář by na to zřejmě upozornil.

wanesa*
hodnocení

0x

Váš kocour čůrá jen jednou denně? Můj cca 4x -5x za den.A druhá kočka také.

itguru*

Náš taky jen 1x denně. Přesně v 17:30 *cteni*

hodnocení

0x

Nepíšete proč chcete odebírat moč, možná to bude jinak než u nás. Mám kocoura se selháváním ledvin, dle vet mohu moč uschovat v lednici a přinést další den. Já to tedy dělám tak, že mám připravené vyvařené víčko od zavařovačky, poté číhám na akce a rychle po pod kocoura strčím. Pak natahnu do stříkačky.

floro*
hodnocení

0x
Kocoura si můžou vycurat na stole ručně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]