0x
Koupil jsem na ebay světla chihiros, 2 kusy po 27 W nad 220 litrové akva.
Koupil bych v ČR, ale cena byla snad dvojnásobná. Já kupoval pod 600, cena v ČR dnes 1540 za kus, tehdy asi o 200 méně. Na stránkách českého prodejce varují před nekvalitními napájecími zdroji z Číny s tím, že oni údajně používají lepší verzi pro EU, ale já rozdíl nepoznal a stejně jsem napájení řešil přes kontroler.
Led světla mají i na Aliexpressu, ale tehdy byly dražší.
Dělené, respektive 2 kusy, jsem koupil proto, protože se dají krásně vložit do uříznutého CD profilu na sádrokarton, a ten se mi za prvé vejde přesně do výřezu v deklu akva (není vidět, dekl jsem si dělal sám), za druhé jsou schované kabely. Za třetí to na celnici prošlo, protože je to malé, a za čtvrté ty jejich pofidérní uchycovací dráty mi přijdou slabé.
K tomu jsem si, jak jsem již zmínil, pro změnu na Aliexpressu koupil asi za pětistovku kontroler, který mi obě světla řízeně stmívá a na noc rozsvítí modré světlo z vánočního řetězu. Opět, v ČR by vyšel minimálně na dvojnásobek. Pozor, ať vyberete dostatečně dimenzovaný.
K tomu ještě pár drátků a spojovací prvky.
Na menší akvária jsem koupil taky 27 W, za prvé kvůli výměně na velké, kdyby se některé porouchalo, za druhé jsou na menší pro mě akorát.
Světlo je poněkud bělejší než bylo dříve z mnou používané kombinace akvarijních zářivek 845 a 865, je potřeba s tím počítat a podívat se na obrázky.
doplněno 20.08.20 22:44: Ještě pro jistotu doplním, moje světla jsou podle doporučení na osvětlení málo výkonná, ale mně postačují, mám jen malý vodní sloupec, hodně denního světla, a nenáročné kytky.
V případě potřeby mám v deklu možnost osadit další řadu.
Vy tedy budete muset počítat s výkonnějším osvětlením.