Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Když má člověk pozemek a vběhnu mu tam kočka kterou si ten člověk nechá a nechci ji vrátit, vím že je to trestné a je to trestný čin podle trestního zákona, ale jde mi přesně o paragraf ... 205? A jaké písmeno prosím?
Já bych se odrazila od toho, co je to za kočku. Přijde-li mi na zahradu nějaké plemeno, pak nejspíš něčí je a po majiteli bych pátrala. Zjistila bych, zda je čipovaná, podle čipu lze určit majitele, pokud si nechal číslo čipu zaregistrovat. Kdo svojí kočku očipuje, tomu záleží na tom, aby se při ztrátě kočka našla. Je to nečipovaná kočka domácí ve špatném stavu? Nejspíš o ní nikdo nestojí a když chci, nechám si ji, postarám se o ni, nechám ji vykastrovat, naočkovat. Tuhle jsem málem dostala šok, když jsem při procházce viděla volně běhat kočku habešskou divoce zbarvenou. Pak mi došlo, že jsem ji u toho domu neviděla poprvé, že majitelé ji ven pouští. Ale v první chvíli jsem ji chtěla zachraňovat, že utekla. Když mi na zahradu přišlo odrostlé ale už březí kotě, nebo když jsme malé hubené pár týdnů staré kotě našli v podzemní garáži, ani mě nenapadlo hledat, jestli existuje nějaký majitel.
Paragrafy neznám, ale vím něco o velikosti škody, kterou vám někdo musí způsobit, abyste kauzu vůbec dostal před soud. Tuším že se takové škodě říká škoda nikoli malá a začíná na 25.000,- KČ. Má ona kočka takovou cenu?
A druhá věc. Jestli je trestné ubytovat u sebe zaběhnutou kočku, pak bych dávno seděl v base. Mezi kočkami žiji celý život a většina z nich byli zaběhnutí nalezenci, které jsem donesl a kteří u nás už zůstali.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.