Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč používá kůň cval i klus?

Od: bulik* odpovědí: 19 změna:

Proč používá kůň cval i klus? Nestačil by mu jeden způsob?

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Třídobý cval je rychlejší, určen pro rychlý únik před nebezpečím. Dvoudobý klus pomalejší, méně energeticky náročný, používaný na delší přesun.

Ale stejně si myslím, že se v důchodu nudíte, právě jste objevil poradte.cz a pořád nám tu budete věšet nějaké bulíky na nos a zakládat otázky pro otázky.

výtka
Upozornění od administrátora 14. 08. 2020 13:54:16
Otázky jsou specifické, ale v rámci pravidel. Některé jsou mohou být pro dalším hledající užitečné. Zvláště pokud nejsou politické. Stále platí, že se nemusíme vyjadřovat v otázkách, které se nám nelíbí. Takové prázdné otázky zmizí samy.
bulik*
hodnocení

@pb Nevšímejte si mne. Ani já vás nemám rád !

Máš hodně podivné chování. Mj. nemůžeš nikomu na poradte.cz zakázat, aby si tě všímal*smich*

prosím toto smazat *hi*

Magdone, takhle se to nedělá. Nahlaš to pomocí tlačítka nahlásit, vyber, co bylo porušeno, popř. do poznámky napiš svůj názor. Zbytek je na adminovi nebo moderátorech.

Mimochodem, bulíkův styl se mi taky vůbec nelíbí. Měl by ho admin trochu umravnit.

bulik*
hodnocení

@satam. Nic nezakazuji, jen jsem požádal !

bulik*
hodnocení

@satam Satame, napište doslovně můj text, který se vám nelíbí a co jím bylo porušeno !

satam - Asi jsem se vyjádřil špatně *hi* - chtěl jsem smazat můj příspěvek. Napsal jsem něco špatně, odeslal to a pak jsem si toho všiml. Smazat jsem to samozřejmě už nemohl. Ještě v limitu jsem to tedy dokázal přepsat onou žádostí o smazání, abych zabránil nedorozumění.

Proti bulíkovi nic nemám a nemám důvod chtít odtranit jeho příspěvky.

@bulik: Tak ještě jednou: Ale no tak!

hodnocení

2x

Proč používá člověk chůzi a běh? Proč někteří ptáci létají i chodí?

Ono je těch koňských "způsobů pohybu" ještě víc a každý se holt hodí k něčemu jinému.

doplněno 14.08.20 08:59:

Hlavní rozdíl mezi chůzí a během člověka je ten, že při chůzi se vždycky aspoň jedna noha dotýká země, kdežto při běhu jsou v určitém okamžiku obě nohy ve vzduchu. ;)

bulik*
hodnocení

No já doufal v odpověď někoho, kdo se vyzná v mechanice pohybu koně. Ale když už jste zmínil chůzi a běh člověka, tak jaký je rozdíl mezi chůzí a během?

No jo, ale to jste měl otázku formulovat trochu jinak. Otázka "Proč používá..." nemá nic společného s mechanikou pohybu.

bulik*
hodnocení

Ale no tak !

@bulik: Ale no tak!

jabraka*
hodnocení

1x

Veterináři by odpověděli,že klus je pomalejší,ale energeticky výhodnější.Kůň se míň unaví.Proto mu sám dá přednost.Cval je mnohem rychlejší v úniku z nebezpečí,je tedy k dispozici spíše instinktivně.Co se týče závodění,člověk koně drilem naučí jeden ze způsobů běhu a ten jiný nepoužívá.

JABRAKA

figurek*
hodnocení

0x

no možná proto, že vlci ty jejich pradávné předky honili poklusem i cvalem.

No a když vidím váš doplněk, jaký je rozdíl mezi chůzí a během. Rozdíl je hlavně ten, že při chůzi máte nejméně jednu nohu vždycky na zemi. Při běhu částěčně letíte ve vzduchu.

bulik*
hodnocení

To je odpověď ! Takže předky nebo zadky?

vekk
hodnocení

0x

Prý když má kůň z nevhodného krmiva zaražené větry, používá rád klus. Střeva se dají do pohybu a koňovi se uleví.

hodnocení

0x

Nestačil. Používá i trysk.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]