Nejste přihlášen/a.
Proč používá kůň cval i klus? Nestačil by mu jeden způsob?
Třídobý cval je rychlejší, určen pro rychlý únik před nebezpečím. Dvoudobý klus pomalejší, méně energeticky náročný, používaný na delší přesun.
Ale stejně si myslím, že se v důchodu nudíte, právě jste objevil poradte.cz a pořád nám tu budete věšet nějaké bulíky na nos a zakládat otázky pro otázky.
Magdone, takhle se to nedělá. Nahlaš to pomocí tlačítka nahlásit, vyber, co bylo porušeno, popř. do poznámky napiš svůj názor. Zbytek je na adminovi nebo moderátorech.
Mimochodem, bulíkův styl se mi taky vůbec nelíbí. Měl by ho admin trochu umravnit.
satam - Asi jsem se vyjádřil špatně - chtěl jsem smazat můj příspěvek. Napsal jsem něco špatně, odeslal to a pak jsem si toho všiml. Smazat jsem to samozřejmě už nemohl. Ještě v limitu jsem to tedy dokázal přepsat onou žádostí o smazání, abych zabránil nedorozumění.
Proti bulíkovi nic nemám a nemám důvod chtít odtranit jeho příspěvky.
Proč používá člověk chůzi a běh? Proč někteří ptáci létají i chodí?
Ono je těch koňských "způsobů pohybu" ještě víc a každý se holt hodí k něčemu jinému.
Hlavní rozdíl mezi chůzí a během člověka je ten, že při chůzi se vždycky aspoň jedna noha dotýká země, kdežto při běhu jsou v určitém okamžiku obě nohy ve vzduchu.
No já doufal v odpověď někoho, kdo se vyzná v mechanice pohybu koně. Ale když už jste zmínil chůzi a běh člověka, tak jaký je rozdíl mezi chůzí a během?
Veterináři by odpověděli,že klus je pomalejší,ale energeticky výhodnější.Kůň se míň unaví.Proto mu sám dá přednost.Cval je mnohem rychlejší v úniku z nebezpečí,je tedy k dispozici spíše instinktivně.Co se týče závodění,člověk koně drilem naučí jeden ze způsobů běhu a ten jiný nepoužívá.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.