Nejste přihlášen/a.
Homeopatikum Arnica z lékárny. Ředění a dávkování poradí lékárník.
Ochladit tlapky ve vaně ve studené vodě a natřít měsíčkovou mastí. /Bacha na koberec./
Já měla zato, že šel po horkém povrchu, když jsou ty hicy.
Teď jedině volit trasy, kde je nejmenší riziko podráždění. Jestli je to vodou, jak by reagoval na fén?
Citlivá kůže mezi prsty je podrážděná . Zkuste se zamyslet, kde jste s ním chodila. Ten můj je hodně citlivý na vlhko. Pokud to (třeba déšť, koupání) trvá víc než jeden den, packy se mohou zapařit. Pak ještě může být na vině nějaká chemikálie (postřik atd.), alergická reakce... M.
Jediné, co nám pomáhalo (jako prevence), bylo sušení pacek. Po návratu z venku savým papírovým ubrouskem co nejlépe "usušit". Možná by pomohl i takový ten balzám, co se používá na ochranu pacek hlavně v zimě, ale ten na dovolené mít nebudete. Já to vyzkoušeno nemám, protože ten můj knedla to na packách nesnese.
Děkuji za odpověď, nejspíše to bude opravdu vodou. Nevíte o něčem jak tomu zabránit? Momentálně jsme na dovolené a je tu mnohem větší vlhko tráva je skoro neustále mokrá ... a nerada bych těch par dni strávila spolu se psem zavřena, nemáte nějaký trik jak tomu zabránit? Abych se o jeho packy nemusela bát a mohly jsme dále chodit pookolí.
Zdravím. Mně spíš přijde, že pejsek má sedřenou kůži na 2 prostředních polštářcích. Černý hrubý povrch je sedřen na růžovou (citlivou) kůži. To bude od dlouhého pochodu po trvrdém povrchu = asfalt, beton, kamení... Kůže mezi prsty mi nepřijde (podle fotky) zarudlá, "zrezlé" jsou chlupy, to bývá z vlhka. Nejspíš si tlapku/y líže, protože ho tam bolí ono sedření či namožení z příliš dlouhého pochodu, na který není zvyklý. Já bych pejska nechala, někde pokud možno v chládku, odpočinout, a preventivně bych mu párkrát omyla tlapku/y buď v heřmánku, nebo v zeleném čaji, nebo aspoň mýdlem s jelenem (jako prevence), kdyby to bylo nějakým postřikem např. trávy. A po osušení bych černou trvrdou kůži na polštářcích promazala něčím neparfémovaným, např. obyč. indulonou. A za 1 - 2 dny by se vidělo. Ida
Nějak tak to vypadá, když se psovi mažou, příliš ošetřují tlapky. Kůže na tlapkách má být jako podrážka. Hrubá, suchá, drsná. Mazáním a ošetřováním se pokožka změní, zjemní. Pak špatně nese mráz, solanku a horký asfalt. Váš pes má kůžičku jako hedvábí a to není dobře. Když je potřeba, stačí tlapky umýt vodou, případně mýdlem a už ponechat tak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.