Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Akvaristický obchod?????

Od: hanny* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den. Přítel si chce pořídit akvárko cca. 50l a zajímalo by nás, jestli někdo nevíte o dobrém (nejlepším):)akvaristickém obchodě v Praze?Rádi bychom pořídili akvarijní komplet, vkusný!Na internetu jsme toho moc nenašli, tak jestli máte nějaké zkušennosti, budu ráda, když se o ně podělíte. Děkuji*H

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Akvarijní komplety prodává jeden z baumarktů (Hornbach) - jsou v různých tvarech a velikostech(i rohová) včetně obložení a vybavení (Juwell Aquarium - nebo tak nějak se jmenuje dodavatel). Asi je to to nejlepší, co jsem měl možnost na našem trhu vidět. Jinak pokud chceš nějaké rozumné akvárium, tak uvažuj nejméně o 100 litrech, raději více - nemusí se tak pracně čistit a udržovat a lépe v něm funguje biologická rovnováha. Už jsme to tady probírali - hledej. Mimoto je dobré si o akvaristice něco přečíst. Doporučenou literaturu jsem už tady rovněž někde uváděl (v rubrice zvířata?).

Hezký den.

hanny*
hodnocení

Dekuji za tip. Vime, ze vetsi akvarko je ve vsech smerech vyhodnejsi, ale bohuzel mame maly byt a malo mista. Tak jsme si rekli, ze je lepsi mensi akvarium, nez zadne. Snad se to da nejak zvladnout. Vami doporucene autory zatim shanime, mame jen knizku nejakeho nemeckeho autora a ta nas dost zklamala. Par clanku tipu"zakladame nove akvarium"sem cetla na internetu, ale je trochu tezke se v tom zotrientovat. Kazdy pochopitelne doporucuje trochu neco jineho. V zakladnich zasadach se ale snad jiz orientuji. Mela bych jeste otazku tykajici se barvy pisku. Slysela jsem, ze bily pisek, je nevhodny, protoze rybicky oslnuje a malo se na nem vybarvi. Ma nejake nevyhody i pisek cerny? Myslite, ze se dopustim nejake osudove chyby, kdyz zvolim zrnitost pisku 5mm nebo toto rozhodnuti vyzaduje nejakou hlubsi uvahu s ohledem na druh rostlin a ryb. A jeste jedna otazka, me napada. Vetsina akvarijnich kopletu ma jen jednu zarivku, jejiz vykon se pohybuje okolo 0,3W/litr. Myslite, ze s tim clovek muze vystacit, pokud chci mit rostlin spise poskrovnu?. Uf, to jsem se nejak rozepsala. Ono tech veci k rozhodnuti je opravdu hodne a clovek se nechce dopusit nejake nevratne chyby.Dekuji*H
al bunda*

Doporučenou literaturu najdete v antikvariátech - rozhodně tam zaskočte. Autoři jako Zukal, Frank, Polák, nebo Krček jsou pro Vás to pravé, jelikož jsou to autoři, kteří vycházejí z našich podmínek. Překlady z němčiny a angličtiny nejsou špatné, ale jeví se mi být zejména pro začátečníka poněkud nevhodné.

Akvária firmy Juwell Vám velmi doporučuji, nic lepšího asi nenajdete - celá kocepce je dokonale sladěna a tvoří významný kus nábytku. Takové ty krabičky co mají nahoře plastový kryt se zářivkou a vybavením jsou dle mého názoru jen pro srandu králíkům a spíše Vás od akvaristiky jako záliby odradí, než by ji podpořila. Nejste tak bohatá, abyste si mohla pořizovat levné věci.

Na tmavém podkladu se rybky lépe vybarvují. Osobně bych doporučil kompromis ve formě praného křemičitého říčního písku o zrnitosti 1-5 mm. Černý"písek"by mohl být dobrý, ale bude vypadat nepřirozeně. V každém případě dejte pozor, aby štěrk neměl ostré hrany - tím velmi trpí rybičky, které ryjí ve dně.

Rostlinami zbytečně nešetřete, ale rovněž doporučuji si o nich něco přečíst (Rataj, Akvaristika začíná u rostlin). Je lépe méně rybek a více rostlin, než naopak - na této tezi jsou založena akvária tzv. holandského typu a vypadají naprosto nádherně. Zejména u malých akvárií dejte přednost rostlinám před rybami.

Bohužel to do Prahy mám poněkud z ruky, tudíž Vám nemohu nabídnout realizaci akvária"na klíč". Cesta to velmi prodražuje:(.

Hezký den.

hanny*
hodnocení

Velice Vám děkuji. Byli jsme se dnes podívat na Vámi doporučená akvária"Juwel"a dá se říci, že jsme 100% rozhodnuti. Nic lepšího opravdu asi neseženeme. Ještě jednou děkujeme za typ. S pozdravem*H
nedokazal byste mi poradit s pudni filtraci? (nevim jestli jsem to pojmenoval spravne)
Chtel bych si poridit akvarium prave s touhle filtraci (mela by byt lepsi a zaroven by nebyla videt), akvarium neco kolem 150-ti litru.
Koukal jsem po OBI, PET centrem apd, ale vsude maji filtraci klasickou (cerpadla nebo bublinkami to zenou pres molitan.
Je to v CZ utopie?
al bunda*

Zdravím"claymane",

není to utopie a dá se to vyrobit, pokud nic podobného neseženete. Já jsem to kdysi ve svých společenských nádržích míval včetně topného kabelu ve dně. Dokonce se to i prodávalo, nevím jak je to teď. V podstatě jde o plastovou desku s otvory (velké množství malých otvorů - tak do 5 mm) k nasávání vody a trubkou, která jde k hladině. Do trubky se buď zavede vzduch, který vodu vytlačuje směrem vzhůru, čímž dochází k cirkulaci, nebo přímo na ni napojíte čerpadlo, které se prodává (bez nádoby). Protože desky, které se daly koupit bývaly malé, vyrobil jsem si desku z plastového tácu z jídelny. Průměr trubky musíte sladit s průměrem sacího otvoru čerpadla. A mělo by to být bez problémů. Ideální pro tento způsob filtrace byla čerpadla Fluvall, nebo"noname"polské výroby (taková zelená - dalo se tam nastavit i přisávání vzduchu).

Pokud jsem se nevyjádřil dost srozumitelně, ozvěte se mi na mejl, zkusím Vám něco načrtnout a poslat - výkres je řečí techniků:).

Hezký den.

diky za nabidku, trosku jsem to nastudoval (skoro cely vcerejsi den) a od tehle filtrace se upousti, neb se zanasi a neni uplne efektivni.
Za podminky, aby nebyly filtry v akvariu videt (nejake cernohnede obrostle kousky, kterym stejne moc nezbranite a navic jsou to uzitecne bakterie) je dalsi reseni. Externi filtr a ty jsou dnes nejpouzivanejsi. Funguji jako biofiltry a to nepekne je ukryto v nejake skrini)... tohle bude moje idea.
Rybky jsem nemel poslednich 8 let, ale pred tim mi to slo, tak to chci trosku oprasit. Ale chci se vrhnout do slane vody, nejak se mi prestali libit klasicka akvaria (a ze jsem jich v galeriich videl opravdu hodne). Koraly jsou neskutecne. :)
al bunda*

Zanášení půdního filtru je relativní.. Mám (měl jsem) s tím velmi dobré zkušenosti, jelikož živiny šly přímo ke kořenům rostlin a bylo tam i tepleji, než u běžně založeného dna.

Jinak i Vám bych doporučil minimálně se inspirovat u firmy Juwell, je to dobré řešení i pro mořskou akvaristiku.

Hezký den.

P.S. Ten nový dotaz na bažině je Váš?

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Dobrý den,nejlepší obchod pro chovatele,akvaristy a jiné je na stanici Metra Luka.Najdete tam co by jste ani nečekal,že můžete sehnat:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]