Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, čeká mě přesunutí akvaria na vyšší místo. Stolek pod ním vypadá, že dosluhuje. Objednala jsem jiný, přesně na míry akvária. Ale je o 10 cm vyšší. Máte někdo nějaký dobrý nápad, jak ho přemístit? Mám v plánu vyndat těžké kameny, vypustit vodu do 1/4. Nijak víc se mi do něj zasahovat neche. Je hezky zaběhnuté, rostliny zakořeněné. Neraba bych přemýšlela až na místě. Napadlo mě původní stolek zvednout a přesunout na nový, ale nerada bych laborovala. Radši se zeptám, zda s tím někdo máte zkušenost a lepší nápad.
2x
Malé (lepené) akvária do objemu 15 litrů nosím plně napuštěné avšak za spodní hrany.
Ještě bych si dal pozor pokud máte doma vyrobené akvárium, často nemají zabroušené hrany a lze se o ně velmi jednoduše pořezat.
Ano, ryby vyndat dobrý poznatek
0x
V žádném případě vodu do čtvrtiny. Stěhování akvária je chulistivá věc a akvárium musí být co nejlehčí.
Takže třeba odlovit ryby do jiné nádoby, ale vody vypustit co nejjvíc. Třeba jenom 1cm nad dno.
Pak zvedni původní stolek i s akváriem tak, aby byl výše než bude nový stolek.
Já bych akvárium opatrně nahnul a pod půlku akvária vložil pevnou desku, pak nahnul na druhou stranu a zase podložil pevnou desku a pak i s deskama opatrně přenesl akvárium na nový stolek.
Ale tento krok si musíš promyslet a upravit podle svých možností a podle velikosti akvária a dalších neznámých veličin.
Vodu ze zaběhnutého akvária napusť do nějakých čistých nádob a po přestěhování ji do akvária co nejvíce vrať (aspoň polovinu / nebo ideálně dvě-třetiny). Doplněním jedné třetiny odstáté vody později (třeba druhý den) nic nepokazíš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.