Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, čeká mě přesunutí akvaria na vyšší místo. Stolek pod ním vypadá, že dosluhuje. Objednala jsem jiný, přesně na míry akvária. Ale je o 10 cm vyšší. Máte někdo nějaký dobrý nápad, jak ho přemístit? Mám v plánu vyndat těžké kameny, vypustit vodu do 1/4. Nijak víc se mi do něj zasahovat neche. Je hezky zaběhnuté, rostliny zakořeněné. Neraba bych přemýšlela až na místě. Napadlo mě původní stolek zvednout a přesunout na nový, ale nerada bych laborovala. Radši se zeptám, zda s tím někdo máte zkušenost a lepší nápad.
V žádném případě vodu do čtvrtiny. Stěhování akvária je chulistivá věc a akvárium musí být co nejlehčí.
Takže třeba odlovit ryby do jiné nádoby, ale vody vypustit co nejjvíc. Třeba jenom 1cm nad dno.
Pak zvedni původní stolek i s akváriem tak, aby byl výše než bude nový stolek.
Já bych akvárium opatrně nahnul a pod půlku akvária vložil pevnou desku, pak nahnul na druhou stranu a zase podložil pevnou desku a pak i s deskama opatrně přenesl akvárium na nový stolek.
Ale tento krok si musíš promyslet a upravit podle svých možností a podle velikosti akvária a dalších neznámých veličin.
Vodu ze zaběhnutého akvária napusť do nějakých čistých nádob a po přestěhování ji do akvária co nejvíce vrať (aspoň polovinu / nebo ideálně dvě-třetiny). Doplněním jedné třetiny odstáté vody později (třeba druhý den) nic nepokazíš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.