Nejste přihlášen/a.
Během měsíce se budu muset přestěhovat do jiného bytu. Jak zvykat 6 letého kocoura na nové prostředí? byt je 2+1, kocour byl a zůstane jen bytový. Mám ho nejprve zvykat jen na 1 místnost a postupně přidávat další ke zkoumání nebo jej od počátku nechat v celém bytě? Mám strach, aby si zvykl na své nové teritorium a hledám, jak to udělat co nejlépe, aby nestrádal.
Rovnou celý byt, ať si ho projde. Prvně ukázat, kde je záchodek a kde krmení a pak to nechat na něm. Prostředí sice bude jiné, ale jeho i vaše věci budou stále cítit známým pachem. To pomůže. Ale pozor na pootevřené dveře. Při stěhování se myslí na tisíc věcí, tak ať nevyklouzne. M.
Tak bude mít s sebou své lezadlo, pelíšek, misky a hračky. Já tam s ním budu stále. Musím pečovat o babičku, proto se s těhuju k ní Hlídat dveře jsme zvyklí, jednou mě to udělal i zde doma. Spadla jsem ze schodů a chytla ho o dvě poschodí dole. Tak od té doby už si dávám set sakra pozor, aby se to neopakovalo. A babička nechodí, tak to bude jen na mě.
Kočka je fixována na dům, pes na člověka. Takže to může být trochu složitělší. Přesto bych kocourkovi nechal od začátku volnost po celém bytě, rychleji se s ním seznámí. Brzy si zvykne a strádat nebude.
To byste se mýlil, mám sibiřskou kočku a ta je fixovaná jen na mě, chodí zamnou jak pejsek, je jí jedno kde je, hlavně že se mou.
Že kočka je fixována na dům, pes na člověka není zas až tak pravda.Náš kocour chodí se mnou jako pejsek.Jsem v obyváku u telky,tak si lehne k nohám nebo na parapet,ale tak aby měl přehled kde jsem.Jdu do koupelny nebo WC - jde automaticky taky.To stejné do ložnice.Spává v nohách.Přitom manželky si ani nevšimne ani když mu dává krmení.Když mu ho dávám já tak dělá ,,osmičky,, mezi nohama a vesele si mnouká.A tak je to už od malého kotátka.Taky ho hladívala a měla na klíně,ale on si vybral ,,páníčka,,.
Tohle platí možná tak pro polodivoké myšilovky, nikoliv pro kočky gaučové chované doma. Pro kočky platí, že jsou spokojené tam, kde je s nimi vlídně zacházeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.